diumenge, 16 de gener del 2011

La taula redona de Salvem Catarroja.





Divendres passat es va celebrar a la casa de la Cultura de Catarroja una taula redona organitzada per l'associació Salvem Catarroja, les bases de la convocatòria eren les següents:

Debat i taula redona: "Catarroja: el poble que volem", on Salvem Catarroja exposarà les seues propostes, i convidarà als representants de cada partit polític a fer el mateix, de manera que tots puguem intercanviar idees i millorar els programes electorals en qüestions com educació, horta, cultura, sanitat, urbanisme, Nou Mil·lenni, etc. L'acte estarà obert al públic en general i aquelles associacions del poble que vulguen assistir. S'obrirà per a tots un torn de paraula.

La veritat és que l'acte prometia, llàstima que no estigueren presents tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Catarroja, PP i UV no van acudir a la cita, ni tampoc altres partits que, encara que no tenen representació, han anunciat que es presentaran a les pròximes eleccions municipals. El debat hauria estat molt més interessant si haguérem pogut escoltar els arguments de tots els partits, com per exemple els del ASÍ (i més divertit també).

L'acte va començar amb un considerable retard, els representants de Salvem Catarroja van fer una presentació primer i una introducció després, la introducció va ser massa llarga des del meu punt de vista, tant que va avorrir als assistents a l'acte que volien conèixer les postures dels partits polítics respecte als diferents temes que afecten al futur dels habitants de Catarroja.

Després van intervindre els representants de cadascuna de les formacions polítiques que participaven, primer Rosa Pérez en representació d’EU, a continuació Jesús Monzó en representació de la coalició Bloc – Compromís i finalment Alberto Gradolí en representació del PSPV-PSOE.

Tots els portaveus dels partits participants van agrair l'oportunitat que l'associació Salvem Catarroja els brindava per a explicar les seues propostes al poble, la representant d’EU va esmentar que des que ella és regidora, (fa vora huit anys) ningú ha organitzat un debat d’este estil al poble, fet que posa en evidència que la salut democràtica d’aquesta població no és, ni de bon tros, envejable.

La intervenció d’EU va ser més llarga dels vint minuts establerts per a cada partit, la portaveu d’aquest partit feu un recorregut pel seu programa electoral, explicant les propostes d’EU per a Catarroja i posant exemples de la política que la seua formació està duent a terme a altres poblacions. Sobre el P.A.I. Nou Mil·lenni va expressar la radical oposició de la formació política que representa.

A continuació, el portaveu del Bloc-Compromís va exposar d'una manera molt amena i entenedora les propostes del seu partit respecte als temes sobre els quals tractava el debat, durant la seua intervenció va deixar clara la postura de la formació que representa cap al macro-projecte urbanístic Nou Mil•lenni, que des del primer dia ha segut d'oposició total, ja que el model de creixement que la coalició Bloc- Compromís defensa per al poble de Catarroja no té res que vore amb construir un nova ciutat apartada del nucli urbà actual del poble, sinó que consisteix en un creixement sostenible i respectuós amb el medi ambient que millore la qualitat de vida de les persones, no pensant tant en els interessos de les grans empreses constructores, que és el model que estàn duent a terme el PP i UV.

El portaveu del PSPV-PSOE, Alberto Gradolí va dir que no parlaria del seu programa electoral perque el seu partit no el té encara acabat de definir i no volia dir res que després no pogueren complir, es va dedicar a fer referències als temes que havien tractat els altres dos candidats.
La falta d'experiència com a líder de la seua formació va quedar en evidència, parlava d'una manera insegura, encara ha de millorar un poc per a poder liderar una formació com la que representa. Esperem que amb el temps anirà acostumant-se al nou rol que li ha tocat ocupar des que l'anterior candidat del PSPV-PSOE, Wilson Ferrús (que per cert no va acudir a l’acte) va decidir passar a un segon pla de la política municipal.

Després el públic assistent va fer preguntes als diferents candidats a l’alcaldia.

Des d’aquest blog volem felicitar a l’Associació Salvem Catarroja per l’organització d’un acte que ha servit perquè tots els ciutadans i ciutadanes que vivim a Catarroja puguem escoltar les propostes dels polítics que integren les formacions polítiques que aspiren a governar el nostre poble, tan de bo se celebraren més actes com este, pensem que serien molt útils per a que la gent del poble coneguera les propostes dels seus polítics, almenys les dels partits que es prengueren la molèstia d'acudir, ja que uns altres es veu que estan molt ocupats per a explicar les seues idees o la seua manera de governar als seus electors.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...