diumenge, 20 de febrer de 2011

La supremacia castellana
Que els partits nacionalistes espanyols com el PP consideren la llengua castellana superior a la resta de llengües de l'estat no és cap novetat, tampoc ho és que no els moleste que els valencians contribuim proporcionalment molt més a la hisenda pública que la majoria de comunitats autònomes de l'estat. Està clar que els polítics valencians del PP han patit sempre un sentiment d'inferioritat respecte als seus companys de partit del centre de la península, no de bades no es cansen mai de repetir la famosa frase que diu "de Madrid al cielo". 


El que no sabíem és que el “molt poc honorable” president de la Generalitat Valenciana s'atreviria a plantar cara a la direcció "nacional" del seu partit, celebrant la proclamació del candidat a president "regional" del Partit Popular de la "Regió Valenciana", (perdó, volia dir de la "Comunitat") sense comptar amb el suport de la direcció del seu partit.

No content amb eixa mostra de rebel·lia, el nostre president ha decidit donar un pas més en l'enfrontament que manté amb la direcció "nacional" del PP i ha decidit no assistir a la proclamació de candidata a la presidència de Castella-la Manxa i secretària general del seu partit: Maria Dolores de Cospedal. 
La veritat és que cal reconèixer que ha estat valent. També és veritat que nomès queden uns tres mesos per a les eleccions autonòmiques i municipals i a estes alçades posar-se a buscar un nou candidat per a la presidència de la Generalitat Valenciana seria una tasca molt complicada. 

Hem de reconèixer que la direcció del PP s'enfronta a una situació com a mínim incòmoda, encara que les enquestes diuen que als votants de dretes normalment no els afecta molt que els polítics del seu partit estiguen involucrats en casos de corrupció, també està clar que no seria beneficiós per a les aspiracions del PP que el candidat a la presidència d'una de les comunitats autònomes que més vots podria aportar a la hipotètica victòria de Mariano Rajoy, s'asseguera al banc dels acusats unes setmanes abans de les eleccions. 

Així que des d'aquest humil blog volem reconèixer la valentia del nostre president d'enfrontar-se a la seua "jefa" Castellana Manchega i plantar-li cara a la direcció "nacional" del seu partit, encara que siga per una raó tan deshonesta com la de negar-se a dimitir per la seua implicació en el malbaratament dels diners públics comesa per ell o els seus més directes col·laboradors. Està clar que no ens sentim orgullosos en absolut que el nostre president isca tots els dies als mitjans de comunicació per la seua col·laboració amb una xarxa d'empreses corruptes que es dedicaven a omplir-se les butxaques furtant els diners dels contribuents, però almenys, per una vegada en la vida, ha mostrat el valor d'enfrontar-se als mateixos que des de fa molts segles estan fotent als valencians. Tan de bò continuara amb eixa actitud rebel i continuara plantant-li cara al la direcció del seu partit i deixara de costat els interessos del seu partit a altres comunitats autònomes i començara a defensar els interessos dels valencians, abandonant d'una vegada per sempre eixa actitud servil i el complex d'inferioritat respecte a la seu central del seu partit a Madrid. 

Podria començar reivindicant infraestructures tan necessàries per al nostre país com la autovia de València a Alacant al seu pas per la Font de la Figuera o el tren de rodalia que hauria de comunicar Gandia i Dènia, per exemple.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...