dimecres, 1 de juny del 2011

I què farem amb l'altre u per cent?


Una de les primeres mesures que ha pres el recentment re-elegit govern de la Generalitat del PP ha segut eliminar la línia en valencià de les escoles, el Conseller d'Educació ha dit que implantaràn un sistema en el qual l'ensenyament serà un 33% en anglès, un 33% en castellà i un 33% en valencià.

És curiòs que no anunciaren esta mesura abans de les eleccions. Serà perque sabien que els podria llevar vots? O s'els hi haurà ocorregut després de vore els bons resultats electorals obtinguts per la coalició valencianista?

I jo em pregunte: a què pensen dedicar l'1 per cent del temps restant?
Podrien dedicar-lo a una assignatura anomenada trellat i així no prendrien eixe tipo de mesures que tan sols van encaminades a acabar definitivament amb la nostra llengua.

Després de més de 25 anys d'educació en valencià, intentant que la nostra llengua es normalitzara i tinguera la mateixa consideració que el castellà, ara resulta que el govern de la Generalitat Valenciana decideix donar un pas més en la direcció contrària.

És molt trist, es tracta d'una mala notícia per a tots els que estimem la nostra llengua i considerem que és un dels signes d'identitat més importants del poble valencià.

4 comentaris:

Anna ha dit...

Be, jo crec que els valencians ja haurien de saber amb qui se la jugaven ... ni que fos la primera vegada que fan jugadetes brutes... Ara cal preguntar-se: quines empreses de formació es faran càrreg de la preparació dels docents? Porra: de qui seran amics o familia de lluny (o de prop)???

David ha dit...

Anna,

Com tu dius, segurament darrere d'estes mesures de la Generalitat, n'hi ha un intent de fer negoci amb l'educació, ja que la ideologia neo-liberal que representa el PP diu que tot ha de ser privatitzat, inclús els serveis públics, per a que les empreses puguen fer negocis amb el serveis de primera necessitat com l'educació o la sanitat.

malvadocaravel ha dit...

Per a alguns, la política és una nova forma de fer negoci en què no cal invertir molts diners i els beneficis són enormes.
Pel que fa a l'educació, els importa poc si l'educació pública és en valencià, en castellà o en Roman palatí. només veuen xifres i beneficis i una cosa mes important, que els alumnes siguen cada vegada mes incapaços de pensar i decidir,
Jo no dic que l'educació en valencià siga millor que en castellà o al contrari. Jo parle d'educació, i si és en la nostra llengua millor.
Perquè en valencià som capassos d'anar a la lluna i tornar (i després cremar el coet)

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari, Malvadocaravel.

Efectivament pareix que a la majoria dels polítics que tenim només els interessa que ells i els seus amics facen negoci, no els importa ni l'educació ni la cultura ni res de res.

Afortunadament després d'estes darreres eleccions n'hi ha una formació política, la Coalició Compromís, que representa una nova manera de fer política i que s'ha consolidat com una opció front als dos grans partits, esperem que esta opció política continue creixent i consolidant-se i done els bons resultats que molts esperem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...