dissabte, 23 de maig de 2015

Obrir els ulls.Des de fa 20 anys, els habitants de la Comunitat Valenciana han votat majoritàriament al PP, malgrat que els successius governs del partit conservador han estat arruïnant l’economia de la nostra comunitat autònoma i no tan sols l’economia, sinó també l’educació, la cultura, el model productiu, les polítiques socials, el medi ambient, etc.

Quan el PP va començar a governar la nostra autonomia, ocupàvem el lloc numero 8 al rànquing de les comunitats autònomes, ara ens trobem al lloc 11, hem perdut 3 posicions. Quan el PP va guanyar les primeres eleccions autonòmiques al País Valencià, la renda per càpita dels seus habitants estava per damunt de la mitjana de l’Estat, ara estem per sota de la mitjana, ens han empobrit.

Les raons per les quals l’economia de la nostra comunitat autònoma ha retrocedit tant des de que ens governa el PP és, entre altres, l’infrafinançament. La nostra Comunitat Autònoma rep un finançament molt per sota de la mitjana del que reben la resta de les comunitats autònomes. 
Una altra de les causes és la manca d’inversions de l’estat, la Comunitat Valenciana és una de les que reben menys inversions de l’estat. 
Una altra de les raons és la inferior quantitat de funcionaris per cada mil habitants, mentre que altres comunitats autònomes tenen fins a 90 funcionaris per cada 1000 habitants (com Extremadura, per exemple), a la comunitat Valenciana hi ha tan sols 46 (la meitat!), tot això es tradueix en que al tindre un nombre menor de funcionaris, la nostra comunitat també ingressa menys diners de l’estat que les comunitats autònomes amb major nombre de funcionaris.

Tot açò és més greu encara si tenim en compte que la nostra comunitat és una de les que més aporta a l’estat en concepte d’impostos, es dir, paguem molt més del que rebem de l’Estat. La Comunitat Valenciana és la única de tot l’estat que, tenint una renda per càpita per sota de la mitjana, aporta més del que rep de l’estat.
Estos són tan sols uns quants exemples dels problemes que patim els valencians i valencianes causat pels governs del PP, i no poden dir que tenim tots estos problemes de endeutament, infrafinançament, etc per culpa del govern central que ha estat governat per l’altre partit que més ens ha fotut als valencians: el PSOE, ja que durant els 20 anys de governs del PP, el partit que més temps ha estat governant al govern central ha sigut el PP, vora 12 anys, més de la meitat.

Un altre dels arguments que aporten els partidaris del PP és que si els tornem a votar, esta vegada sí, sí que ens solucionaran els nostres problemes, que són molts, però el principal és l’economia, encara que hi ha altres també molt greus com: la falta d’aplicació de la llei de la dependència, el tancament d’unitats educatives a col·legis públics, la discriminació de la nostra música i cultura, etc.

Ho sent, però no m’ho crec, han tingut temps de sobra per a resoldre tots eixos problemes, ja que han estat governant amb majoria absoluta al govern central i a la nostra comunitat i no ho han fet. Per què els hauríem de creure ara?

No volguera acabar esta entrada del meu blog sense esmentar la corrupció, un altre dels grans problemes causats pel PP a la nostra comunitat autonoma i a la resta de l’estat, és una vergonya, la quantitat de casos de corrupció en els que han estat involucrats els polítics del PP i els que apareixeran en el futur, segur.

En fi un desastre, crec que està clar, els valencians i valencianes hem d’obrir els ulls i deixar de votar al PP, ja està bé, a vore si per fi entra un poc d’aire fresc a les nostres institucions i millora la gestió dels nostres polítics, una gestió més eficient, amb un finançament just, un govern de la Generalitat Valenciana que defense els interessos del habitants d’este territori tan injustament tractat per les polítiques del PP.


Per tant, jo no pense votar al PP, jo votaré amb valentia, amb Compromís, amb il·lusió, per un finançament més just per a tots els valencians i valencianes, que ja està bé que ens prenguen el pèl.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...