diumenge, 31 de gener del 2010

Per què alguns polítics no escriuen blogs?



Com ja s'ha comentat moltes vegades, la Blogosfera Catarogina guadeix d'una gran activitat amb molt de nivell, no cal que tornem a esmentar els blogs que la formen, són de sobra coneguts per tots (a la banda dreta d'aquest blog teniu enllaços a molts d'eixos blogs, els que a mi personalment més m'agraden).

La majoria dels caps de llista dels partits polítics amb representació a l'Ajuntament tenen un blog que actualitzen prou sovint (alguns amb més regularitat que altres). Els líders de les diferents formacions polítiques utilitzen els seus blogs per a mantindre informats als ciutadans i ciutadanes de Catarroja sobre les accions dels seus  partits polítics, expliquen les seues idees i posicionaments als plenaris i les seues postures front als diferents temes d'actualitat que ens afecten als habitants de Catarroja.

Encara que pogués semblar raonable que tots els caps de llista de partits amb representació a l'Ajuntament de Catarroja tingueren un blog, atesa la gran activitat bloguera de la població, no tots els líders de partits polítics de Catarroja tenen un blog, tots, excepte els líders dels dos partits que formen l'actual equip de govern: PP i UV.

Aquest fet s'ha comentat molt a la blogosfera catarrogina, però mai s'ha aprofundit sobre el tema, per això a mi m'agradaria dedicar esta entrada a intentar buscar una explicació de per què ni Soledad Ramon ni MAL (Maria Angeles Lopez) escriuen un blog? Blogs que ens ajudarien a entendre el perquè de les seues actuacions al front del consistori catarrogí.

Les possibles explicacions que jo trobe són les següents (se poden afegir més, a gust dels consumidors, escrivint comentaris a aquesta entrada. Per descomptat les al·ludides tenen tot el dret del món a expressar també la seua opinió):

1.- Perquè no tenen res que dir.

2.- Perquè no ho necessiten, ja que guanyen les eleccions amb majoria absoluta i això significa que la majoria del poble entén els seus posicionaments polítics, els aprova i està d'acord amb tot allò que elles fan o diuen i per això no cal que expliquen res.

3.- No tenen accès a internet (si esta fora la raó, jo propose que entre tots fem una col·lecta per lo poble i paguem les quotes de conexió a la xarxa que ara n'hi han unes ofertes molt bones)

4.- No tenen prou domini de l'ordenador ni dels programes que s'utilitzen per a escriure un blog (si esta fora la raó, jo proposaria que els pagarem un curset d’informatica per a que coneguen les eines informàtiques bàsiques, necessàries per a escriure un blog)

5.- No tenen prou nivell intel·lectual i/o cultural. Esta seria a plicable tan sols a una de les dos, ja que l’altra es va traure una carrera universitària i això significaria (al menys en teoria) que té  nivell suficient com per a escriure un blog.

6.- No consideren Internet un mitjà de comunicació interessant per a expressar-se, elles prefereixen el xafardeig a les botigues o perruqueries del poble per a dirigir-se als seus electors.

7.- No els cal molestar-se a escriure un blog, ja tenen bastants mitjans de comunicació al seu servici (diaris, televisions locals, ràdios i periòdics per Internet) que s'encarregeuen de difondre les seues idees, entre elles el "Periòdic de Catarroja", el qual se financia amb diners públics, però es limita a difondre i lloar "els logros" i les proeses de l'equip de govern format per PP I UV i no parla mai dels altres partits polítics.

8.- Perquè ni elles mateixa saben com han arribat a ser líders de les seues respectives formacions polítiques i en realitat no lideren res, ja que es limiten a ser les titelles de determinats grups i interessos particulars d’algunes persones afíns al PP  (com la constructora Llanera), les dos han arribat als càrrecs que tenen de rebot i sense merèixer-lo realment perquè n'hi ha molta gent molt més vàlida que elles per a ocupar eixos càrrecs de responsabilitat.

Tan de bo la nova alcaldessa (que encara no ha tingut oportunitat de governar perquè ha estat molt ocupada pujant-se el sou i el d’un altre regidor del PP d’una manera exagerada) ens demostrara que això que acabe d’escriure no és cert, que ella en realitat sí que governarà pensant en la majoria de catarrogins i catarrogines i defensa l'interés general, en compte de dedicar-se a governar al servei d’una minoria, la qual, per cert, no es pot dir que estiga formada per persones necessitades precisament...

Ja sé que estareu pensant, que soc un ingenu, però de quan en quan també està bé ser optimista i  pensar que un món millor és possible, encara que amb governants com estos del PP i UV semble molt difícil. Sempre cap la possibilitat que els habitants de Catarroja no tornen a votar a estos dos partits les pròximes eleccions, aleshores seria possible que ens governaren persones amb una miqueta més de nivell intel·lectual i ètic i que no pensen tant en els interessos d'uns quants i pensen més en el que és millor per al poble i les persones que vivim a Catarroja.



3 comentaris:

Xavi ha dit...

Podria ser qualsevol raó, però si hem de parlar seriosament em quede amb l'opció 7. La gent, quan està al poder, perd el costum de comunicar-se amb els ciutadans. Total el seu blog personal és el gabinet de premsa...

Un plaer tornar-te a vore per la blogosfera!

David ha dit...

Potser tingues raó Xavi, però jo pense que encara que fora per mig de la pàgina web de l'Ajuntament, podria escriure un blog o alguna cosa pareguda que sempre seria més personal que enviar una nota de premsa als mitjans de comunicació.
A la pàgina web de l'Ajuntament han retirat la foto de Xirivella, però encara no han posat la de Sole i ja fa quasi un mes que va ser elegida.

Gràcies per la benvinguda, com saps he estat fora i per això no he pogut escriure res durant dues setmanes. Ara intentaré posar-me al dia...

Basset ha dit...

Xavi,
De totes maneres també has de reconèixer que una bona part de les altres raons també son certes, sobre tot la numero 8

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...