dijous, 22 d’octubre del 2009

Les tres manifestacions del cap de setmana





El darrer cap de setmana, es celebraren tres manifestacions a diferents llocs de la Península Ibèrica per motius ben diferents. Una d'elles, de la que més s’ha parlat als mitjans de comunicació, era la menys important des del meu punt de vista, no perquè considere que protestar contra la nova llei del govern del PSOE (que dona moltes més facilitats a les dones per a poder avortar) siga poc important. Jo respecte totes les opinions, en especial aquelles que afecten a la moral i la consciència de les persones, però no crec que eixa llei justifique un desplegament de mitjans tan important, centenars d’autobusos portant gent des de tots els racons de l’Estat a Madrid, més de 130.000 € (més de 21 milions de les antigues pessetes) s’han gastat els organitzadors de la manifestació per a dur tota eixa gent a la manifestació i convidar-los al típic entrepà (si no haguera segut així, segurament no hauria anat tanta gent).
Jo sincerament no crec que eixa llei siga una de les prioritats ara mateixa, en compte de donar més facilitats per a que les dones avorten jo faria una llei que evitara els embaraços no desitjats. Però bé, sembla ser que eixa llei era una reivindicació d'associacions feministes i grups en defensa dels drets de les dones i d’esta manera el govern de Zapatero es trau de damunt  una bona part de les crítiques que rep per no estar complint amb un electorat més esquerrà que li reclama una postura menys tèbia envers aquest tipus de temes on tradicionalment la dreta espanyola ha estat completament d’acord amb l’Església Catòlica (al menys els seus líders en públic, després en privat la cosa canviava molt i si calia se n’anaven a Londres a avortar, serà per diners...)


En qualsevol cas, esta llei no obliga a ningú a avortar, tan sols despenalitza l’avortament, així que totes aquelles persones que anaren a manifestar-se no tenen perquè preocupar-se, ningú els podrà obligar a avortar si no volen.

El que volia dir amb aquesta introducció és que les altres dos manifestacions em semblen molt més importants i no han eixit tant als mitjans de comunicació, una d’elles es celebrà a Madrid el diumenge passat i era per a protestar contra la fam al món, aquest sí que és un tema important i urgent (diari El Mundo) i a penes s’ha parlat d’eixe tema, jo vaig dedicar una entrada al meu blog per a parlar-ne, però no he escoltat que a les tertúlies radiofòniques (al menys a les que jo escolte normalment, que són de les més importants) s’haja dedicat ni un minut a parlar sobre un tema tan important i que afecta a tantes persones al món.

La tercera, va ser a València, a la plaça Manises i fou convocada per la plataforma Salvem Catarroja per a protestar contra el Nou Mil·lenni, un macro-projecte urbanístic que pretén acabar amb les últimes fanecades d’horta que queden al terme de Catarroja per a construir un PAI que faria que la població de Catarroja es multiplicara per tres, passariem a tindre dos nuclis urbans, el antic, el de tota la vida, seria la meitat que la nova Catarroja que volen construir. Com sempre molts pocs mitjans de comunicació varen parlar d’aquesta manifestació (diari El Pais)

La primera pregunta que me ve al cap és: “per a què tant?”
Està realment justificada la destrucció d’una zona d’horta de vora dos milions de metres quadrats per a salvar a una empresa corrupta (Llanera) de la ruïna sols perque els seus principals accionistes siguen del mateix partit que l'alcalde de Catarroja?

El juez del caso Llanera cree que Nou Mil·lenni da "garantías de continuidad" a la empresa
Resumen:La macrourbanización de 12.000 viviendas aprobada por el Consell en Catarroja, Nou Mil·lenni, puede sacar de su crisis a Llanera, SL.Así lo manifestó ayer el juez Fernando Presencia, titular del Juzgado de lo Mercantil Número 2 de Valencia y encargado de tramitar el concurso voluntario del Grupo Llanera. La tesis de Presencia es muy simple. En la actual coyuntura inmobiliaria es preferible alcanzar un convenio entre empresa y acreedores que permita rebajar créditos y alargar pagos antes que vender todo los activos que posee la firma de los Gallego.

Jo pense que no,  que no està justificada eixa barbaritat urbanística és un atemptat contra el paisatge i el medi ambient perque, senzillament, no calen tantes vivendes a Catarroja.


En fí, ja continuarem parlant d’este tema en altres entrades, però així de repent, se m’acudeix una forma de paliar, al menys en part, la fam al món, que es destinen els 130000 euros que se gastaren en organitzar la macro-manifestació contra la nova llei de l’avortament en projectes de desenvolupament al tercer món, segur que d’eixa manera aconseguirien salvar més vides humanes les organitzacions pro-vida que convocant eixes manifestacions tan multitudinaries.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...