diumenge, 11 d’abril del 2010

Ricardo Peralta, candidat del PSOE a l'alcaldia de València




Ja fa molts anys que el PSPV-PSOE es manté allunyat del poder a les principals institucions de govern del País Valencià; la Generalitat, les Diputacions Provincials i els principals ajuntaments estan sota el control del PP.

A més a més, la nostra és una de les comunitats autònomes que més vots aporta al PP a nivell de l'estat en totes les eleccions, especialment, a les europees, on tots els vots tenen el mateix pes perque no s'aplica la llei D'Hont per províncies i per tant, els vots dels habitants del nostre país compten tant com els de qualsevol altra comunitat autònoma (cosa que no passa amb la resta d'eleccions). Es pot dir que el País Valencià és un dels principals feus del PP i, si fem cas a les darreres enquestes, això pareix que no té pinta de canviar ja que, malgrat els nombrosos casos de corrupció protagonitzats per polítics del PP, les enquestes continuen dient que mantindran l'hegemonia al menys durant quatre anys més.

Davant d'aquest panorama, el príncipal partit de l'oposició al País Valencià ha de fer alguna cosa per tal que eixa situació canvie, en part és responsabilitat seua que el PP porte tants anys governant al nostre País, no han sabut transmetre un missatge que anime a la gent a votar-los.
(També és responsabilitat dels altres partits partits polítics que estan en l'oposició: Bloc, EU, IPV, etc. però ho és més seua perquè tenen molta més representació a les institucions i més mitjans al seu abast per a poder fer front a l'omnipresent poder del PP al País Valecià)

No fa molt de temps que els socialistes valencians celebraren un congrés i canviaren el seu secretari general, feren dimitir a un senyor que passà sense pena ni glòria (Joan Ignasi Pla) i posaren al seu lloc a un altre que no es pot dir que destaque en res, tan poca gràcia té que ni Xavi Castillo sap com imitar-lo als seus espectacles.

El cas és que recentment se n'assabentaren de que el pròxim "fixatge estrela" del PSPV-PSOE per a intentar apartar a Rita de l'alcaldia de València és Ricardo Peralta, al menys això deien els mitjans afins a aquest partit polític. No sabem si llançaren la notícia com un "globo-sonda" o realment eixa és la seua intenció. De totes maneres no deu de ser un plat de bon gust per a ningú del PSOE enfrontar-se a la invencible Rita, així que no crec que la lluita interna per ocupar eixe lloc siga molt dura.

A aquest blog i a altres ja s'ha parlat sobre aquest personatge, un ex-diputat d'EU que es "reciclà" a socialista i que sembla que el seu procés de "dretizació" no ha acabat encara, ja que darrerament es podria dir que s'ha fet simpatitzant de grups feixistes, als quals deixa actuar amb total impunitat.

Si mirem els fets dels darrers dies des d'aquest punt de vista tot té més sentit, ja que si policies anti-disturbis del cos nacional de policia colpejaven sense pietat veïns que intentaven oposar-se de manera pacífica als enderrocaments del Cabanyal era perquè havien rebut ordres del seu cap (Ricardo Peralta) per a que carregaren contra ells, defensant les excavadores que feien cas omís de l'ordre del Ministeri de Cultura de parar els enderrocaments.

M'imagine quin haurà segut el raonament dels dirigents del PSPV: “Si tots els mitjans de comunició trauen a Ricardo Peralta com el principal responsable de la violència policial en defensa dels enderrocaments del Cabanyal, això ens pot servir de propaganda gratuïta per al nostre futur candidat a l'alcaldia de València i de pas, ens pot permetre guanyar les simpaties dels votants més de dretes que veuen amb bons ulls la prolongació de l'Avinguda Blasco Ibañez.”

Ja sé que estareu pensant que son uns raonaments una miqeta complicats, però quan un partit com el PSOE porta tant de temps sense “tocar bola” a les principals institucions de govern, han de fer alguna maniobra, encara que puga semblar “maquiavèl·lica” per tal d'aconseguir recuperar el poder.




8 comentaris:

Dani ha dit...

Transfugas de EU, que acabaron el curso político en otro partido, es Peralta con NI ,fagocitado por el PSOE.
Otros que siguen su estela, Mónica Oltra y Mollá en IPV. Ya veremos que pasa.

David ha dit...

Jo crec que el cas de Mònica Oltra i Mireia Mollà no es el mateix, ja que elles abandonaren EU per a convertir la seua corrent interna en un nou partit per diferències amb la direccio' d'EU, no se passaren a un altre partit com va fer Ricardo Peralta.

Dani ha dit...

Recorte de lo que dice la wikipedia:

Normalmente el transfuguismo tiene lugar por motivos ilegales, inconfesables y socialmente inaceptables más que ideológicos. La acusación de tranfuguismo suele ser usada en los casos de escisiones y cismas en los partidos políticos, si bien es frecuente que el tránsfuga cree un partido político como cobertura de su acción. Existen múltiples circunstancias por las que los políticos deciden abandonar una causa y admitir una nueva.


Ahora bien, la difencia de Peralta , es que fundaron el partido cuando tenía el escaño y lo usó desde dentro para dinamitar la organización. Oltra y Mollá, tambien con el escaño, fundan el partido después y dinamitan desde fuera la organización que las vió crecer, y caso de Oltra le dió de comer.
Vamos , la difencia entre el antes y despues, pero el fin el mismo.

Espero no aburrir. Este tema está muy machacado.

Saludos.

Nomdedéu ha dit...

Els altres (NI) van fer el mateix, van tardar una miqueta en anar al PXOE, però primer van fer el seu partidet furta escons.
Si Peralta fóra candidat, a València, contra Rita Barberà es presentarien dos ex comunistes, que han abandonat la militància quan el partit ja no els permetia presntar-se mé voltes, i han aconseguit que altres partits acomplexats els hi regalen el cap de llista.

David ha dit...

És veritat això que dius, es presentarien dos persones que han militat a EU, si Joan Ribó es presentara com a cap de llista del Bloc (m'imagine que ho dius per ell). La diferència que n'hi ha és que Ribó no ha deixat mai de ser comunista (que jo sàpiga), ni ha deixat de presentar-se perque no li deixaren des del seu partit, ell s'ho deixà quan era portaveu del grup parlamentari d'EU a les Corts perquè volgué, ningú li obligà a anar-se'n

Un altra diferència és que Ribó no s'ha passat al PXOE, i no crec que mai ho fera.

Són dos casos molt diferents, Peralta se passà directament d'EU al PSOE sense muntar el seu propi partit. A més a més, no es pot comparar la trajectòria de Peralta i Ribó, jo crec que Ribó és una persona molt més integra i coherent, no es poden comparar.

(Moltes gràcies pel teu comentari Enric, soc admirador teu i del teu blog i per això valore tant el fet que dediques una part del teu temps a llegir aquest humil blog.
Estic convençut que eres un un dels principals valors que té Bloc a dia de hui)

Anònim ha dit...

M'alegra sentir el comentari de Nomdedéu... i m'alegra sentir a militants del BLOC dir el que diu ell... IPV és un partit de "professionals" que al meu entendre intentaren reventar des de dins i des de fora a una organització com EUPV (de la qual sóc militant) i ara estan fent-ho amb una altra històrica com és el BNV.
M'ha agradat, i compartisc el que dius David al teu escrit en relació al trànsfuga de Peralta, però estic amb Dani i amb Enric.
Molt d'ull amb les trànsfugues de Mireia i Mònica.

Raül

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Raül,

Saps que t'aprecie molt i agraisc especialment que llegeixes el meu blog.

Respecte molt les vostres opinions i pense que teniu raó en part. Però també heu de reconèixer que el cas de Ricardo Peralta és molt diferent del de Ribó.

Ribó no s'ha passat al PSOE ni crec que ho farà mai.

Ribó no ha segut un trànsfuga perque quan abandonà EU ja no era diputat (vos agrairia que em corregiu si no és correcte). Tampoc deixà de presentar-se perque el tiraren, se n'anà perque volgué.
Jo no sé si serà encertat o no presentar a Joan Ribó com a cap de llista del Bloc a la ciutat de València, tal vegada Nomdedeu té raó i deuriem de presentar a algú de dins del partit, però està clar que la trajectòria política de Ribó és impecable i no es pot comparar amb el Peralta.

De totes maneres este no era el tema d'esta entrada, jo volia parlar bàsicament de la violència policial al Cabanyal, però bé, no passa res. Tots els comentaris són benvinguts i tot lo món pot d'expressar les seues idees amb total llibertat a aquest blog.

(sempre i quan no siguen ofensives ni insulten a ningú, clar)

Raül ha dit...

Gràcies David per la teua resposta. Sobre el què dius, jo parle de Mireia i Mònica i no de Joan Ribó. Coincidisc amb tú en lo de Ribó. Per a mi, Ribó no és, ni ha sigut, un trànsfuga.

Un abraç

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...