dimarts, 7 de desembre del 2010

Normalitat


Una de les coses que més valora un ciutadà qualsevol de viure a Catarroja, a banda de la tranquil·litat (de vegades massa i tot, per això se n’ha d'anar de quan en quan a València) és que, quan arriba per la nit a casa, nota l'olor a foc de llenya de les cases de poble que encara queden. Ja sé que molts estareu pensant que això és una ximpleria, però per a una persona que es passa el dia treballant en una fàbrica, arribar a la població on viu i notar l'olor del foc de llenya de les llars dels veïns pot resultar una sensació molt agradable.

L’altre dia estava pensant sobre esta idea i em vaig adonar que realment una de les qualitats que més valoren els ciutadans en general és la normalitat, la rutina, segurament estareu pensant que es tracta de sentiments burgesos, de gent sense massa aspiracions. És possible, però jo pense que és un fet que la majoria de gent valora molt la normalitat, que les coses passen conforme està previst, que no es trenque l’ordre establert. 

I en realitat és així, cap esdeveniment hauria d’alterar la pau i l’ordre com ha passat aquest cap de setmana a causa de la vaga encoberta dels controladors aeris. Jo crec que este és un dels trets fonamentals dels estats democràtics, avançats i civilitzats com se suposa que és el nostre.

L’ordre i la pau social tan sols s’haurien de trencar per motius realment importants, com en el seu moment va ser la decisió del govern d’Aznar de participar en la guerra d'Iraq, que va provocar una contestació quasi unànime per part de la ciutadania o la recent vaga general, convocada per a protestar contra una retallada històrica dels drets dels treballadors, però encara així, inclús les manifestacions massives i les vagues generals han de sotmetre's a un ordre i unes normes i s’han de comunicar a la Delegació del Govern perquè prenga les mesures oportunes perquè la protesta es produïsca d’una manera ordenada i civilitzada i en el cas d'un servei públic com és el transport aeri s'han d'acordar uns serveis mínims.

Per això no estic d’acord amb la forma que han protestat els controladors aeris, paralitzant un estat el cap de setmana d’un pont molt important, els perjudicis que han causat a la imatge del nostre país i les pèrdues milionàries no estan justificades per les seues pretensions laborals, independentment que puguem considerar justes o no les seues reivindicacions, eixe és altre tema, sobre el qual es podria discutir, si de veritat els controladors aeris han de guanyar tant, en cap cas no tenen dret a aïllar un país, deixant a centenars de milers de persones sense la possibilitat de viatjar i causant un caos sense precedents que sobre tot perjudica la imatge internacional del nostre estat i fa molt de mal a un sector tan important per a la nostra economia com és el turístic en una època de crisi com la que estem travessant. Crec que els controladors han demostrat tindre molt poca consideració cap a la resta dels ciutadans i la societat en la que viuen i de la qual trauen tants beneficis.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...