dimarts, 8 de març del 2011

Els Enginyers som gent seriosa i dia de la dona treballadora.


Els enginyers som gent seriosa, o al menys això és el que s’espera de nosaltres, de la mateixa manera que dels professionals de molts altres camps: advocats, professors, metges, etc. En general es podria dir que ho som, al menys durant les hores de feina, fora d’eixes hores intentem ser divertits i passar-ho bé igual que la resta dels mortals. El problema que quan algú es passa huit (o nou, o deu, o més) hores al dia treballant, intentant mantindre una actitud seriosa i responsable, quan s’acaba la jornada laboral no saps ben bé com se fa això de ser simpàtic i graciós, en eixos moments és quan trobes a faltar una miqueta més d’empatia o d’intel·ligència emocional o com se diga.

A mi m’agradaria ser com alguns dels meus amics que es dediquen a altres professions no tan serioses, com obrers de la construcció, fruiters, operaris d’una cadena de producció, etc.  ells sí que saben dir coses gracioses i passar- s’ho bé.
Per això intente ajuntar-me amb ells sempre que puc, quan estic amb ells no cal fer comentaris molt brillants ni parlar de temes de cultural massa elevats, ni estar “al loro” sobre tots els temes d’actualitat (la qual cosa sense dubte no és un dels meus punts forts).
Quan estem amb estos amics em trobe còmode i relaxat, no tinc que pensar massa i sé que tots els comentaris i les bromes que fan són sense malícia ni segones intencions, són gent senzilla, igual que jo.

Quan estava estudiant enginyeria, farà uns vint anys aproximadament (que se diu molt ràpid),  començava a haver-ne cada vegada més dones que estudiaven carreres tècniques, antigament estos estudis els feien tan sols els homens i les dones que estudiaven este tipus de carreres eren una minoria. Hui en dia crec que el percentatge ja s’ha igualat. De la mateixa manera que cada vegada més n’hi ha homens que estudien infermeria, mestre de primària o altres carreres que antigament les estudiaven majoritàriament les dones.
Encara així i tot, al món de l’empresa, l’activitat de la enginyeria industrial és podria dir que és prou masclista encara, les dones enginyeres han demostrat ser tan competents o més que els homens però encara hi ha molts responsables dels departaments d’enginyeria que no les tracten amb igualtat, sembla que desconfien més d’elles i els exigeixen més. Si parlem d’altres professions on la força física és molt més important, les diferències són encara més grans entre homens i dones, per no parlar de les diferències salarials, normalment les dones guanyen de mitja un 22% menys que els homens, encara que diuen que estes diferències s’han retallat els darrers anys, el camí que ens queda per recórrer és encara molt llarg.

Des d’aquest humil blog volem, una vegada més, retre homenatge a les dones treballadores que ja han patit prou al llarg de la seua vida i apostar per la igualtat en tots els terrenys, però especialment en la vida laboral.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...