dimecres, 28 d’octubre del 2009

LA DEFENSA DELS INTERESSOS DELS VALENCIANS


El meu amic Ximo no ha destacat mai per la seua intel·ligència, és bon xic i treballador, fins i tot va aconseguir traure's una diplomatura universitària amb prou d'esforç i constància. És una d'estes persones que no se rebel·la contra el sistema, podríem dir que no se'n ix del camí marcat.
L'altre dia estava parlant amb Ximo, pocs dies després de l'aprovació de la llei del finançament autonòmic que deixava al País Valencià a la cua de les inversions de l'Estat, com de costum som l’última comunitat autònoma en totes les inversions, com ara els pressupostos de l’estat per a cultura, el País Valencià rep 1,2 euros per habitant (El coste de un café para Cultura).
Res de nou, ja sabem que els valencians estem a la cua de les inversions de l’estat, els exemples que podríem mencionar són innumerables, el tren d’alta velocitat no arriba soterrat a l’àrea metropolitana de València, mentre que a la resta d’àrees metropolitanes sí que ho fa, tenim un aeroport tercermundista en comparació amb altres de ciutats molt més xicotetes i amb una importància estratègica molt menor que la de la ciutat de València, varem ser l’última comunitat autònoma en tindre la autovia radial(la A3) de les sis que té l’estat que comuniquen amb la capital, etc. etc.

Doncs bé, malgrat esta situació tan clara de discriminació de la nostra comunitat autònoma respecte a la resta, al meu amic Ximo no se li acudeix un altra resposta que dir-me:

“No et preocupes David, que ara està governant el PP a la Comunitat Valenciana i ja voràs com la situació canvia, van a exigir al govern central i ens van a donar el que ens pertoca”


Jo no donava crèdit als meus oïts, no podia ser veritat que el meu amic Ximo per molt simple que siga, pensara això, l’única resposta que me vingué al cap va ser: “Ximo et recorde que el PP governa al País Valencià des de l’any 1995 (14 anys!) i la situació no es pot dir que haja millorat molt.


Ell me contestà: “Ja, tot és culpa dels socialistes que governen al govern central i ens tenen mania perque no els votem i per això ens discriminen”


Sense voler, quasi d’una manera automàtica, li vaig contestar: “és possible que tingues raó, però quan el PP estava governant a Madrid (i ací també) la situació era encara pitjor"


Però Ximo ja no m’escoltava, estava parlant amb la seua novia, riguent-se com si estiguera content i satisfet de tot lo que sap de política...


La primera oportunitat que tingueren els diputats valencians del PP per aconseguir un finançament més just per al País Valencià s'abstingueren (Todas las comunidades gobernadas por el PP se abstienen) i com se sol dir, les abstencions se sumen a la majoria (se aprueba el nuevo modelo de financiación autonómica con labstención del PP)

Però segurament encara n'hi hauran molts valencians que, al igual que el meu amic Ximo, pensen que el PP està lluitant per defensar els interessos dels valencians, quan en realitat el que estan fent és dir que fan però no fer res.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, dir-te que a Mallorca ens passava el mateix, i avui en dia encara ens passa, sobretot per tenir uns polítics que només miren els seus interessos, no els interessos de la gent. Les èpoques del PP han estat desastroses, i la gent els segueix votant i ho justifica de la mateixa manera que ho fa el teu amic Ximo. I no li demanis a algú per què vota el PP, perquè segurament et tractarà de sonat: molts ho fan perquè les seves famílies són peperes, i ja està! La majoria dels membres de la meva família voten el PP, fins i tot el meu padrí va ser un dels iniciadors de la falange al nostre poble natal, i batle per Alianza Popular durant alguns anys, i mon pare candidat a batle també pel PP, imagina't, però pareix que el meu germà i jo tenim més seny i som totalment contraris al modus facendi pepero, afortunadament. La situació a València, veig que és un desastre també, tant pel que he llegit al teu blog i a n'aquesta entrada, com pel que veig per la televisió, les poques vegades que mir el telenotícies. Un altre món és possible, o això crec jo, sempre i quan la política es faci d'una manera molt diferent de la manera de fer del PP, i d'altres partits que teòricament no pensen igual però actuen de la mateixa manera. Una salutació des de Mallorca.

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Forneret.

Sí, la veritat és que resulta increible que, malgrat tot el mal que han fet els polítics del PP, encara n'hi hasca tanta gent que els recolze i els vote. No puc comprendre-ho.

Records de la meua part a Mallorca, la meua dona i jo som uns enamorats de Ses Illes Balears

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...