dimecres, 14 d’octubre del 2009

SABER CONDUIR



Fa uns dies estava comentant amb un amic que m'havia proposat alternar les entrades al meu blog, no volia fer varies seguides parlant del mateix tipo de temes, volia intentar alternar entrades que tractaren temes més seriosos amb altres més divertides o menys relevants. Darrerament no he complit eixe principi, ja que he fet dues seguides parlant del mateix tema (el cas Gürtel), però la veritat és que el tema ho mereixia, a més a més, qui s'atreveria a dir que el cas Gürtel no té una certa dosi d'humor, és com un sainet i per tant es pot considerar un tema seriós i alhora divertit.


Però no vaig a tornar a caure en la temptació de parlar una altra vegada sobre el mateix. Hui voldria parlar d'una de les meues passions, com ja he comentat en alguna ocasió: conduir. M'agrada conduir cotxes, motos, camions, qualsevol vehicle amb motor o sense.
Per això em molesta tant quan em trobe per la carretera amb persones que no saben conduir, és molt trist, però sembla mentida la quantitat de persones amb carnet (o sense, no se sap) que no tenen ni idea de com s'ha de conduir, especialment per autopistes i autovies.


N'hi ha un comportament que me molesta especialment, quan em trobe amb un conductor que és incapaç de conduir pel carril de la dreta, encara que no estiga avançant, encara que el carril de la dreta estiga buit.


Perquè tindran eixa mania? Si volen conduir a huitanta per hora, no passa res, tenen tot el dret del món ( a les autopistes i autovies és legal anar molt lent, fins a 60 Km/h), l'única condició que han de complir estes persones que volen conduir a "velocitats anormalment reduïdes" per vies ràpides on normalment es podria circulart a 120 Km/h, és que circulen pel carril de la dreta, especialment si no hi ha ningú ocupant-lo i tenen un cotxe darrere que està intentant anar avançar-los (sempre dins dels límits legals de velocitat i mantenint la distància de seguretat que moltes vegades no és així)

El cas és que no sé perquè, però molt sovint em trobe amb algú d'estos que, com diria un amic meu, van xafant ous, moltes vegades en hora punta i causant embussos, tenen més perill que "Mac Giver" en una ferreteria. Sembla com si foren persones que no tenen presa perque no han d'anar a treballar ni a cap altre lloc important i els abelleix conduir espai, com si anaren de passeig, sense pensar que hi pot haver gent a la carretera que tinga presa i no tinga temps per a anar al seu ritme.

És molt senzill, si volen conduir xafant ous no passa res, però que no circulen sempre pel carril de l'esquerra, que s'aparten i, sobre tot, que miren de quan en quan per l'espill retrovisor, que tal vegada d'eixa manera se n'adonarien de que estan provocant una cua important que pot ser causa d'accidents.



1 comentari:

Toni En Blanc ha dit...

Hi ha persones que van lentes i pel carril que no deuen, i altres que provoquen embussos sense raó. L'altre dia en plena operació tornada del pont del 9 d'octubre-Pilar, a l'A-23 la Guàrdia Civil tenia efectius en motos parats als marges de l'autovia per controlar possibles embussos, i únicament s'arribaven a produir quan hi havia un agent de la benemèrita, perquè quan els conductors el divisaven, de seguida reduïen la velocitat extremadament i volien xafardejar per si havia passat alguna cosa, i es formaven caravanes. Una vegada es deixava als agents darrere, tot el trànsit tornava a ser fluid i sense problemes, tot estava provocat per conductors cagats (amb perdó) i xafarders.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...