dilluns, 12 d’octubre del 2009

INGENUÏTAT




Quan era un xiquet, els meus pares em regalaren un llibre anomenat "Refranero español", aquest llibre duia un recull de refranys populars que havien anat transmetent-se generació rere generació. Encara que semble una contradicció, no n'hi havia cap refrany que pertanyera a la tradició popular valenciana, gallega o basca, per exemple, només n'hi havien refranys que propis de la tradició cultural castellana (també és lògic si pensem que estic parlant d'una època de transició a la democràcia, quan encara no estava molt assumida la realitat multicultural de l'estat espanyol)

Me'l regalaren perquè a mi m’agradaven molt els refranys i tothom deia que tenia molt bona memòria per a recordar-los, encara me'n recorde de molts d'ells, un dels refranys que recorde deia així: "De bien nacidos es ser agradecidos"


Segurament estareu preguntant-se a quin sant ve ara tot este rotllo, m'ha vingut al cap aquest refrany perque tota la trama del cas Gürtel començà a destapar-se perque algú dels implicats que no es considerava ben pagat va dur un "memory stick" amb informació comprometedora a la policia i així és com va començar la investigació i és a partir d'ahí quan l'opinió pública comença a assabentar-se de la trama de xoriços que estaven emparant els governs del PP a molts ajuntaments, comunitats autònomes, diputacions provincials, etc. esguitant a molts alts càrrecs i dirigents del Partit Popular a tot l'estat (sobre tot a aquelles comunitats autònomes governades pel PP). 


Es dir que s'ha descobert tot el merder perquè els que haurien d'haver pagat al delator no havien sabut ser agraïts, és dir (segons el refrany castellà) havien segut uns mal nascuts.


Que els dirigents polítics del PP al País Valencià són uns pèssims gestors, ja ho sabiem; que estem a la cua de les inversions de l'estat ja se sabia; que som la comunitat autònoma amb més deute per habitant i amb la pitjor qualitat de vida ja se sabia; que en quasi totes les competències que depenen del Consell (sanitat, urbanisme, educació, medi ambient, etc. ) estem en el nivell més baix de tot l'estat ja se sabia. Que molts polítics del PP són uns corruptes també ho sabíem (Zaplana, Fabra, etc.)
Que tenen molta cara i molt poca vergonya i no dimiteixen encara que hi ha proves més que de sobra de que han comés conductes irregulars (si més no), també ho sabiem.


El que no sabiem (encara que molts ho sospitàvem) era que foren tan ingenus.


I perquè dic això? Per una senzilla raó, perquè cal ser molt ingenu per a pensar que una trama mafiosa d'empreses madrilenyes que s'encarrega d'organitzar esdeveniments com ara mítings electorals, fora capaç d'aconseguir una entrevista amb el president dels Estats Units (per molt que els responsables d'aquestes empreses saberen parlar molt bé anglès), per a pensar això cal ser molt tòtil.


Eixa persona que es va creure que la millor manera d’aconseguir una foto amb Obama era demanant-li-la al "Bigotes" és el nostre president de la Generalitat.


I allò que a mi encara em resulta més estrany de tot aquest cas és que encara així i tot, el PP continua comptant amb el suport de més del cinquanta per cent de la població del nostre país. Com serà això possible? 


Serà per allò de la des-informació dels ciutadans? o li ho haurà demanat Camps al tot poderòs capo de la trama gürtel que es feia anomenar "Don Vito"

3 comentaris:

Samaruc ha dit...

jo et dic una cosa, david: pense votar el pp sempre!

donen tan de joc!

;)

Toni En Blanc ha dit...

Desconeixia això de la foto amb Obama... què fort! La veritat és que no es podia posar altre titol més adient que el que has posat David.

Una abraçada :)

David ha dit...

Tens raó Samaruc,

Estos del PP és lo que tenen, que donen molt de joc.

Els trobarem a faltar (si és qua se'n van algun dia)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...