dimecres, 14 de juliol del 2010

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA TORNA A PARALITZAR EL P.A.I. NOU MIL·LENNI


Hui no he parat durant tot el dia, com sempre, m'he alçat a les set del matí per anar a treballar i, mentre preparava el desdejuni, he escoltat una notícia per la ràdio que m'ha deixat impactat: “el Tribunal Superior de Justícia paralitza el macro-projecte urbanístic de Catarroja, Nou Mil·lenni”. No m'ho podia creure, després de tants anys lluitant perquè el maleit projecte no es duguera a terme, semblava que per fi la raó i la sensatesa eren tingudes en compte.

Mentre treballava he pogut connectar-me furtivament a Internet i consultar les notícies (sempre pense que em van a “monitoritzar” i em sancionaràn per perdre uns minuts mirant la premsa en lloc de treballar, manies meues), efectivament la notícia apareixia als principals diaris del País Valencià, el macro-projecte semblava definitivament paralitzat. Les reaccions no s'han fet esperar, el bloc de Jesús Monzó, com no podia ser d'una altra manera, ha celebrat la decisió, de l'alt tribunal que diu literalment:

"No es un uso razonable aquel que exprime el suelo en los términos que proponen los actos recurridos", que se pronuncia por un "desarrollo sostenible" y asegura que las magnitudes del "consumo de suelo" que plantea Nou Mil·lenni "están fuera de la realidad.
Para evitar consecuencias irreparables, el tribunal, que asegura ignorar cómo se ha incorporado el proyecto en la aprobación provisional del Plan General de Ordenación Urbana de Catarroja, el pasado marzo, se reafirma en la existencia de lo que denomina periculum in mora. Si se produjeren las transformaciones físicas derivadas de los instrumentos aprobados, podrían quedar deteriorados valores medioambientales y materializada una gran masa edificatoria, de imposible gestión frente a una sentencia estimatoria del recurso, con lo que este perdería su virtualidad".

La veritat és que aquesta sentència em fa recuperar una miqueta la fe en les institucions de l'Estat, que ja casi havia perdut.

No hem de ser il·lusos, sabem que el camí que queda per recórrer és encara llarg i complicat, però no cap dubte de que aquest és un pas molt important en la consecució de la paralització definitiva del macro-projecte urbanístic contra el que tant hem lluitat i del que tant hem parlat a aquest blog i que continuarem fent-ho mentres no s'elimine definitivament del programa dels dos únics partits de l'Ajuntament de Catarroja que el recolzen: PP i UV.

El següent pas, tal vegada definitiu, seria que no tornaren a governar estos dos partits i que els partits que actualment es troben en l'opsició: PSOE, EU o Bloc governaren (junts o per separat) i que anularen definitivament el macro-projecte tan absurd i innecessari com perjudicial per al medi ambient, així com per als recursos naturals tan valuosos com l'aigua i el paisatge que són patrimoni de tots els ciutadans i ciutadanes que vivim a Catarroja. Per no parlar de la contaminació que produiria i tots els problemes derivats d'augmentar d'una forma tan brutal la densitat de població (excés de trànsit, augment de la marginació, soroll, etc.)

Si al final, després de tot, es compliràn els desitjos que vàrem formular els membres de la plataforma ciutadana Salvem Catarroja la nit de Sant Joan...






2 comentaris:

Vicent Terol ha dit...

Alguna conseqüència bona havia de tenir la crisi... El sector de la rajola ha deixat de ser el negoci que era.


Salutacions des de Xàtiva!

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Vicent.

Sí la veritat és que, afortunadament, la crisi ha tingut algunes conseqüències positives, una d'elles la paralització del macro-projecte urbanístic Nou Mil·lenni, un projecte que no ha tingut mai sentit, senzillament no cal fer tantes vivendes a Catarroja. De totes maneres, l'Ajuntament de Catarroja, governat per PP i UV continua encabotat en dur-lo a terme, tot per tal de salvar l'empresa Llanera que pareix que pertany a simpatitzants del PP i no tenen en compte cap altre criteri com el benestar dels veïns o el respecta al medi ambient o al patrimoni, una vergonya.

Des d'aquest humil blog intentem conscienciar a la gent de que el Nou Mil·lenni és una merda, però no és fàcil perquè la majoria de gent se creu les mentides del PP.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...