dijous, 30 de desembre del 2010

Bones notícies de l'any 2010





Com ja hem comentat en més d'una ocasió, l'equip de redactors d'aquest blog té un cert esperit rebel i per tant li agrada anar una miqueta contra-corrent, per això tractem d'evitar parlar sobre els típics temes que es comenten a altres mitjans de comunicació.


Un dels temes que solen tractar tots els mitjans de comunicació a final d'any és un resum de les notícies més destacades de l'any que acaba. En este cas “unciutadaqualsevol.blogspot”, com no podia ser d'una altra manera, farà un resum destacant tan sols les notícies que considerem més positives d'enguany, encara que siga per dur la contrària, ja que volem ser un mitjà de comunicació que analitza la realitat amb una visió crítica, però intentem fer sempre crítica constructiva i plantejar la informació de la manera més positiva possible, sense oblidar-nos que hem de transmetre la informació amb veracitat, rigor i amb la màxima imparcialitat possible.

La primera notícia que jo destacaria és la destitució del senyor Ricardo Peralta com a delegat del Govern al País Valencià, este senyor ha deixat frases que passaran a la història com aquella que qualificava de “normalitat democràtica” les agressions de feixistes violents a pacífics manifestants. També tots recordareu com va manar a les forces de seguretat de l'estat que atacaren brutalment als manifestants que tractaven d'evitar els enderrocaments del barri del Cabanyal, enderrocaments que havien sigut considerats com espoli per part del Ministeri i del Tribunal constitucional. Per dir-ho d'una manera clara i senzilla: les forces de seguretat de l'estat al País Valencià estàven dirigides per un personatge que, encara que havia sigut nomenat pel PSOE, actuava com un simpatitzant de les idees més feixistes i antidemocràtiques que es poden trobar al nostre territori. Algunes associacions com Espanya 2000 o el GAV trobaran a faltar este personatge, nosaltres no. Esperem que la seua successora no continue amb la mateixa línia d'actuació i no tinga una “doble vara de medir” quan es tracte de manifestants pacífics o feixistes violents.

Un altra bona notícia que volem destacar és el canvi de titular del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el senyor De la Rúa, que va arxivar la causa de suborn del “molt poc honorable” president de la Generalitat Valenciana per allò de que la seua relació era tan bona que no existia una paraula en el diccionari per a poder definir-la (a mi se m'acudeixen unes quantes).

Un detall que tenen en comú estes dues notícies és que les persones que substitueixen als dos alt càrrecs són dones, la qual cosa, sense ser garantia de res, considerem que és un fet positiu des del punt de vista de la igualtat de drets entre homens i dones. De totes maneres, seria molt difícil fer-ho pitjor que els dos homens als que succeiran, així que des d'aquest humil blog volem donar un vot de confiança a les noves titulars dels respectius càrrecs.


Un altra bona notícia és, sens dubte, l'arribada del tren d'alta velocitat al País Valencià, ja era hora. Semblava que totes les capitals de província, inclús les més xicotetes i insignificants anaven a tindre l'AVE abans que la tercera ciutat de l'estat, que no per casualitat té un dels ports més importants del Mediterrani i és la capital d'una de les comunitats autònomes més dinàmiques i que més diners aporta a l'Estat. Amb tots els inconvenients que comporta, com la muralla que s'ha creat pels municipis de l'Horta Sud, l'estació provisional de València, etc. Pensem que es tracta d'una bona notícia en general, encara calen moltes més infraestructures al nostre País, moltes més urgents i necessàries (i més barates) que l'AVE, com la variant de l'autovia entre València i Alacant al seu pas per la Font de la Figuera, però al menys, s'ha acomplit una de les grans reivindicacions del poble Valencià des de fa molts anys.


Com que ja fa temps em vaig proposar no fer entrades massa llargues, de moment ja tenim prou amb estes tres notícies per hui.

Volguera aprofitar per a desitjar a tots els lectors d’aquest humil blog una bona entrada d'any i un molt bon 2011, ple d'alegries i salut per a tots i totes.


(La foto que he triat per a il·lustrar esta entrada mostra l'estació provisional de l'AVE a València, al costat de l'antiga platja de vies on des de fa uns 40 anys deuria estar el Parc Central i les vies soterrades)

4 comentaris:

AlfredRussel ha dit...

Bon any 2011 també per tu! Salut i gràcies

David ha dit...

Moltes gràcies Alfred !

aurora ha dit...

David (i la resta de l'equip, ;P)

Bon any!!!

David ha dit...

Bon any a tu també Lady Gaga, transmetré les teues felicitacions a tot l'equip de redacció.

(Per cert, a vore quan t'animes a integrarte al nostre equip ;-P)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...