Encara me'n recorde de quan treballava a Anglaterra, farà uns huit anys, i es jugava el campionat del món de futbol, anaven a enfrontar-se la selecció argentina i l'anglesa, partit sempre de gran interés, no tan sols perque els habitants d'estos dos països són molt aficionats al futbol, sinò, sobre tot, per la rivalitat que hi ha entre ells degut a la guerra de les Malvines. Un partit d’especial trascendència (com diuen els periodistes esportius) si et trobes a Anglaterra treballant a una oficina on aproximadament la meitat de la gent és anglesa i tots ells molt aficionats al futbol i n’hi ha un argentí que més que aficionat, jo diria que era fanàtic.
Jo no sòc aficionat al futbol, però com estava vivint a Anglaterra i teníem un company argentí, existia un ambient de molta rivalitat entre els anglesos i la resta de persones que treballàvem a l'oficina: espanyols, francesos, alemanys i un portugués. La majoria dels aficionats de països mediterranis o llatins eren partidaris de la selecció argentina, els francesos pense que ho feien tan sols per dur-li la contrària als seus eterns rivals, els anglesos. Els alemanys estaven dividits, però no ho vivien amb tanta intensitat com la resta de companys d'altres països.
N'hi havia molta expectació, tots els dies podíem escoltar com l'argentí no parava de reptar als anglesos, d’una manera molt agressiva, els deia: "We are going to kick you guys in the ass!" i altres frases per l'estil.
Finalment la selecció anglesa va guanyar a l’Argentina, no cal que explique com de contents estaven els anglesos, encara que no ho exterioritzaven massa (forma part del seu caràcter: la famosa "flema" britànica), se’ls veia tranquils i feliços. Mentre que l’argentí, estava decaigut (com és lògic), més que trist jo diria que estava enfadat, suportava les burles dels companys anglesos amb dignitat i resignació, no intentava buscar excuses per tractar d’explicar les raons per les quals el seu equip havia perdut, es limitava a reconèixer la derrota i poc més.
Un dia vaig preguntar al company argentí: “¿Qué ha pasado, como es posible que la seleccion argentina haya perdido?”.
Ell em va contestar: “Porque son unos putos”.
Ell em va contestar: “Porque son unos putos”.
Jo com no estava segur d’haver entès completament el sentit de la frase, li vaig preguntar: “¿Qué quieres decir?”
I ell em contestà: “Puto en argentina significa cobarde, los jugadores de la selección argentina son todos unos putos cobardes”.
Ja no em vaig atrevir a preguntar res més.
Durant les darreres setmanes, ni els governants de la Unió Europea ni els màxims responsables de les Nacions Unides han sigut capaços de possar-se d’acord per tal d'enviar tropes de pacificació a Líbia que podrien evitar la masacre de civils per part dels militars i mercenaris amb els que Gadafi ataca el seu poble.
Només puc dir una cosa: són uns putos covards que s’estimen més vorer com milers de ciutadans moren a mans d’un dicatador que enviar tropes internacionals sota la bandera de les Nacions Unides a evitar la mort i el sofriment de milers de persones amb totes les greus conseqüències que té una guerra.
2 comentaris:
No és que estiga en contra dels símils futbolístics per a explicar qüestions sociopolítiques ni res per l'estil, però company David, no veig cap relació entre una cosa i l'altra, especialment, perquè donar raons d'eixa manera per a una intervenció militar estrangera del calibre que tu planteges em sembla, com a poc, ingenu. I en les relacions internacionals, el primer que hem de deixar de banda en analitzar la realitat, és la ingenuitat. Sonen tambors de guerra i jo, personalment, no m'alegre per a res.
Hola Lady Gaga, moltes gràcies pel teu comentari.
Tens raó, no hi ha cap relació entre una cosa i l'altra, simplement he contat una anècdota que m'ha servit de base per a criticar la falta de resposta del Consell de Seguretat de l'ONU davant d'una massacre que un dictador sense escrúpols està cometent contra el seu poble.
Jo no crec que haja banalitzat una qüestió tan greu com és una guerra civil, l'anècdota que conte al principi és simplement una excusa, una espècie d'introducció a la valoració que faig a continuació. És un intent de fer més amena la lectura del blog, res més.
Publica un comentari a l'entrada