dilluns, 16 de maig del 2011

Cap de setmana de palaus.



Este cap de setmana he participat a dos esdeveniments que m’han donat l’oportunitat de visitar dos edificis singulars de la ciutat de València: el Palau de la Música i el de Congressos.

Dos edificis que representen dos èpoques diferents de la ciutat de València, els dos varen ser construïts durant la democràcia, un d’ells quan València estava governada pel PSOE (durant la dècada dels huitanta i principis dels 90) i l’altre a partir de mitjans de la dècada dels 90 fins ara, quan està governada pel PP. Els dos edificis tenen molt en comú, son edificis singulars dissenyats per arquitectes de fama internacional i en el seu dia varen suposar una fita important per a la capital de la nostra Comunitat Autònoma.

A mi personalment m’agrada més el Palau de  Congressos, no perquè jo siga més simpatitzant de les idees del PP que les del PSOE, els dos partits em semblen molt pareguts i no m’agrada la ideologia de cap dels dos, sinó simplement perquè em sembla un edifici més apropiat per a la nostra climatologia, el Palau de la Música, amb eixa cúpula tan gran orientada al Sud fa que durant els mesos de primavera i estiu es comporte com un gran hivernacle que s’escalfa molt, no es pot dir que siga un disseny molt encertat, per una altra banda eixa gran cúpula fa que siga molt car de mantindre, ja que cada vegada que s’ha de netejar cal contractar una empresa d’escaladors que es puguen despenjar per la cúpula a netejar-la.

El cas és que dissabte de matí aní en companyia d’una representació de la candidatura Bloc-Compromís a fer costat a la banda L’Artesana de Catarroja, isquerem de Catarroja de bon matí  i es passàrem tot el matí gaudint de la música de les nostres bandes i vàrem poder viure en directe i compartir amb els membres de la banda, l’alegria de guanyar primer premi del Certamen de Bandes de Música de la província de València. Una bona notícia per a tots els catarrogins i catarrogines, ja que la banda de L’Artesana ha fet que el nom del nostre poble sone més enllà de la nostra comarca i això és sense dubte molt positiu per a la imatge del nostre poble.
El col·lectiu del Bloc-Compromís va expressar d’esta manera el seu suport a les nostres bandes de música i al món de la cultura en general.

Diumenge de matí acudirem a l’acte central de campanya de la coalició Bloc-Compromís al Palau de Congressos. Va ser impressionant, el palau estava ple de gom a gom, més de dues mil persones omplien el palau, no cabia més gent, vam escoltar els discursos dels candidats d’esta coalició i les seues propostes si governaren la pròxima legislatura.

D’entre totes les idees que es van esmentar jo destacaria una que em cridà especialment l’atenció: el valencianisme progresista que representa esta coalició no és un valencianisme excloent sinó integrador. Els partidaris d’esta coalició volen integrar totes les persones que viuen al nostre País, independentment del seu origen, ocupació, classe social o lloc de naixement, de fet gran part del discurs de Mònica Oltra va ser en castellà en un intent de demostrar que esta coalició vol integrar quantes més persones millor a este projecte polític que és sense dubte el més positiu per al nostre país i els seus habitants.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...