divendres, 6 de maig del 2011

Pep Guardiola i Mònica Oltra.




No sóc aficionat al futbol, de fet no m'agrada gens ni miqueta, es podria dir que sóc  "anti - futbol", entre altres raons, perquè els mitjans de comunicació estan bombardejant-nos a tot hora amb este esport / negoci que mou tants diners.


Encara així i tot, he de dir que hi ha un personatge d'este món que em crida l'atenció des de fa temps : Josep Guardiola.

No sé si serà perquè sembla l'única persona sensata en mig de tanta bogeria que envolta este esport, però pense que és un dels pocs que conserva una mica de seny, sobre tot si el comparem amb el seu homòleg de l'altre gran equip de la primera divisió: Jose Mourinho.

Pep Guardiola és una persona equilibrada, intel·ligent i amb trellat, que representa una sèrie de valors com la humilitat, l'honradesa, la feina ben feta, l'esforç, el treball d'equip, etc. valors que actualment semblen estar devaluats.
Hui dia sembla que la societat en general no està massa interessada per eixos valors sinó més prompte per uns altres més "menys positius" (per dir-ho d'alguna manera) com la fama, el fer-se rics d'una manera fàcil i ràpida, sense a penes esforç, no importa si per tal d'aconseguir-ho cal furtar, mentir o estafar. 

No volguera que em mal interpretareu, no vull dir que hui dia la majoria de persones siguen estafadores, lladres o mentiders, hi ha de tot, igual que ha passat sempre, jo crec que la majoria de la gent és honrada treballadora i sensata.
Tan sols dic que sembla que eixos valors que representa Josep Guardiola estan devaluats i que la gent tolera més a les persones capaces de guanyar molts diners d'una manera fàcil i ràpida, o aconseguir objectius, com el poder o la fama, sense a penes esforç o mitjançant mètodes de dubtosa legalitat com la corrupció, el tràfic de influències, etc.

Per una altra banda tenim a Mònica Oltra, un altre personatge singular, no sé perquè a mi em recorda molt a Guardiola, tal vegada perquè són de la mateixa generació, de principis dels anys '70 (de la mateixa generació de qui subscriu aquest blog).

Mònica representa un estil de fer política que no deixa indiferent a ningú, hi ha molta gent que l’adora i altres (sobretot gent de dretes) que l’odien. 

Mònica Oltra, sense tindre molts mitjans al seu abast (ni econòmics ni de comunicació) com tenen els líders d'altres partits polítics amb molt més de poder (Camps, Alarte, Rajoy, etc.) ha aconseguit ser un dels líders més coneguts i més valorats per tots els ciutadans, de fet es tracta de la política millor valorada i la segona més coneguda per la majoria de la població del País Valencià.

De la mateixa manera que Pep, Mònica representa uns valors com l'honradesa, el treball, la senzillesa, etc. devaluats hui dia, per això jo crec que el seu discurs crida tant l'atenció, per això i pel seu estil vehement i planer de fer política que sorprèn a propis i estranys.

A continuació vos deixe un enllaç per si voleu veure una de les seues últimes intervencions en Les Corts:

La clòtxina més gran del món.


El pròxim dimarts, dia 10 de maig, Mònica Oltra visitarà Catarroja, a partir de les 10.30 h del matí, a la plaça del Mercat, tot el que vulga podrà parlar amb ella i conèixer-la en viu i en directe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...