diumenge, 6 de setembre del 2009

Salvem Catarroja



Una de les principals motivacions que m'animaren a començar a escriure este blog va ser la de tractar temes que ens afecten als ciutadans i plantejar-los des d'un punt de vista diferent, que aportara la visió dels ciutadans del carrer. Ja sé que no és fàcil i que segurament no he sigut capaç d'estar a l'alçada de tan complicat objectiu, però al menys he intentat aportar un punt de vista diferent, exposant les meues idees d'una manera senzilla, clara i directa, a l’abast de tot el món.

Un blog amb eixa vocació que es fa des de Catarroja no podia deixar de parlar d'un moviment ciutadà que va nàixer a Catarroja fa uns anys i que s'ha destacat per la defensa del medi ambient i la qualitat de vida dels ciutadans de Catarroja: Salvem Catarroja.

D'entre tots els que hem tingut oportunitat de formar part d'eixa plataforma ciutadana n'hi ha gent amb opinions molt diferents, però crec que som majoria els que pensem que Salvem Catarroja ha sigut i és un moviment molt positiu per al poble de Catarroja.

Si més no, ha servit per a demostrar a les autoritats locals que no es pot jugar amb la legalitat, intentant prohibir una associació sols perque no estiguen d'acord  amb les seues idees. I a usades que ho han intentat, realitzant accions que ratllaven la il·legalitat com impedir-los l'entrada als plens, furtant els pamflets que repartien. No deixant-nos parlar als plens, etc. etc. Han arribat fins al punt de traure una ordenança municipal que prohibia pegar cartells per a que no poguérem convocar actes reivindicatius com manifestacions o concentracions.

Un comportament patètic per a un Ajuntament que se suposa hauria de ser democràtic i respectar que tots els ciutadans pogueren fer ús dels drets més bàsics que ens reconeix la Constitució com son la llibertat d’expressió, de manifestació, d'associació, etc.

En compte de garantir eixos drets, l'Ajuntament de Catarroja amb el seu màxim representant al front, Chirivella, ha tractar d'impedir que la plataforma ciutadana poguera dur a terme les seues activitats de comunicació i informació al poble. Per una senzilla raó, perque saben que qui té la informació té el poder i l'equip de govern del Senyor Xirivella té molt poc de democràtic i molt poques ganes de que el poble conega cap altra opinió diferent de la seua.

No volen que la gent sàpiga que eixe projecte no té tants avantatges com ells diuen i si molts desavantatges, com per exemple:

- És un projecte inútil, ja que el poble no té necessitat de créixer tant.
- La urbanització d'aquest sòl d'horta causarà un augment dels risc d'inundacions en Catarroja i les poblacions del voltant.
- En Catarroja falten serveis públics com escoles, serveis sanitaris, i el PAI no farà més que empitjorar una situació ja crítica.
- És un projecte que no respecta el seu entorn: a banda de les torres de 25 altures, que provocaran una gran pèrdua de valor paisagístic a tota la zona, els abocaments acabaran en l'Albufera.
- El PAI infringeix les Directives Europees sobre contractació pública.
- Faria desaparèixer una zona verda de la grandària d'un poble.
- El PAI suposarà la construcció d'una depuradora entre Catarroja, Massanassa i Paiporta, i d'una bassa de decantació d'aigües residuals al costat de l'urbanització "Villa Carmen", i els veïns d'aquestos municipis, i els que habiten el nou sector haurem de patir les olors d'aquestes construccions.
- El PAI ens deixarà sense aigua: la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no ha emès un informe favorable perquè nohi ha prou aigua per a un creixement tan gran de població.
- Suposaria la pèrdua d'identitat de Catarroja, ja que implcaria triplicar la població actual de gent que viuria en un nucli aliè i separat de poble que per suposat no tindrà res a vorer amb la Catarroja antiga, serà un altre poble "a banda"

Podria continuar parlant sobre la plataforma Salvem Catarroja i recordar molts dels bons moments i les emocions viscudes participant a les activitats reivindicatives que organitzen, però preferisc no fer-ho més llarg i reservar les anècdotes per a una altra ocasió, ja que pense que val la pena fer un altra entrada sobre aquest tema. Segurament no n'hi haurà cap altre moviment paregut durant molts anys a aquest poble, un moviment tan viu i amb tantes ganes de canviar la realitat que ens envolta per mig de l'acció pacífica d'uns ciutadans que s'organitzen per a lluitar contra els abusos de poder dels nostres governants.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...