dijous, 3 de desembre del 2009

EL PLE DE LA PEDRA






Els que assistim de quan en quan als plens de l'Ajuntament de Catarroja, estem acostumats  a que passe de tot. La fauna de regidors i regidores dels diferents partits polítics és tan "vario-pinta" i sorprenent que pots esperar que passe qualsevol cosa. El ritme dels esdeveniments depén molt de l'estat d'ànim del senyor Alcalde. Hui estava de bon humor, responia a les preguntes dels portaveus dels grups de l'oposició amb una "socarrona" resposta molt típica d'ell: "eixa pal mes que ve" (referint-se a que no contestarà la pregunta fins al ple del pròxim mes), fent com si s'adormira d'avorriment mentre el portaveu del PSPV-PSOE llegia.

Endivinar què votarà el trànsfuga Harbi i si demanarà que li deixen explicar el seu vot és un altre dels al·licients del ple, no se sap mai què votarà, després de tot va ser elegit per una llista socialista, però no se sap per on pot eixir, normalment lo millor és escoltar com explica el seu vot perquè quasi sempre demostra que no s'entera de res.


La que tampoc defrauda mai és MAL, que segueix el seu paper al peu de la lletra: no dir res i passar desapercebuda com un ninot de falla, de fet crec que s'hem adonat de que estava present quan Jesús Monzó ha mencionat que el govern municipal està format per dos partits: PP i UV.


Però el ple de hui ha superat amb diferència totes les expectatives dels assistents.


Mentre el senyor alcalde contestava una de les preguntes d'un regidor sobre la casa que està caiguent-se del carrer Casetes d'Isidoro, ha fet referència a una senyora que ell mateix ha dit que es trobava entre el públic, dient que tots els veïns del poble estaven informats de les accions de l'Ajuntament per a previndre que les restes d'eixa casa s'enfonsaren, menys eixa senyora que no se n'assabenta per que no li dona la gana.


Enseguida la senyora s'ha alçat de la cadira, demanant la paraula: "per al·lusions, tinc dreta a parlar per al·lusions", cridava.
Automàticament l'Alcalde ha intentat impedir que parlara amb el seu propi estil de prepotència: "vostè no té la paraula", però la senyora no parava, volia que la deixaren parlar i estava molt nerviosa, per fi, l'alcalde no ha pogut impedir que s'expressara lliurement. 
Aleshores, la senyora ha tret del bolso una pedra de considerables dimensions (jo diria que pesava mig kilo com a mínim) i mostrant-la a tots els presents ha dit: "Esta és la pedra que me caigué damunt l'altre dia i per poc no me mata" (o alguna cosa pareguda), per la manera en que la mostrava, semblava que anava a llançar-la.


Aleshores ha segut quan a l'alcalde li ha canviat el to de la veu i amb un to atemorit, ha dit: "Ves en compte a vore que fas amb eixa pedra no siga cas que se t'escape i algú podria resultar ferit"

Ella, sense tallar-se, li ha amollat rapidament: "Sí, és possible que ixca disparada en qualsevol direcció" (com si la pedra tinguera vida pròpia, ella en cap moment ha amenaçat amb llançar-la a ningú)

De sobte pareix que l'alcalde ha recuperat els seus reflexos de dirigent autoritari que sap el que s'ha de fer en tot moment (molt típic dels polítics del PP, això s'ha de dir, un altra cosa no tindràn, però l'autoritat sí que saben usar-la com ningú, de vegades massa i tot) i ha ordenat a un policia local que li llevara la pedra al mateix temps que amenaçava als agents de la policia local amb obrir-los un expedient sancionador per no haver detectat una pedra tan gran en el control d'entrada als plens (quan ens fan identificar-nos com si foren terroristes a tots els ciutadans que volem assistir als plens).

L'agent de polícia local, amb bon criteri, des del meu punt de vista, no només li ha llevat la pedra sinò que li ha demanat que l'acompanyara fora.


La veritat és que hui ha valgut la pena anar al Ple, ha sigut el millor sense dubte de tots els plens als que he assistit, millor que anar al cine o al teatre i a més a més debades. Per a que després diguen que a Catarroja no passa mai res.



Només ha faltat un detall per acabar d'arrodonir la funció de hui, no li han llevat l'ús de la paraula a ningú per utilitzar les "paraules prohibides": País Valencià.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Una molt bona descripció sobre com funcionen els plens de l'Ajuntament de Catarroja.

Enhorabona!

Anònim ha dit...

les pedres no les detecten per l'arc d'entrada, és per als metals soles, que no donarà idees...

Anònim ha dit...

la pobre dona no n'hi ha dret a fer-la fóra!!

nestor ha dit...

T'has equivocat, David.
La tipica frase de "eixa pal mes que ve" no vol dir que la contestarà el mes que ve, vol dir que farà el que li ixca dels collons, que es com ho fa tot, i que si segueix preguntant el tirarà de la sala!

crec que deuriem de fer un vocabulari Valencià-Xirivella xirivella-valencià

Anònim ha dit...

Quina llàstima haver-me'n anat abans...

Unknown ha dit...

Jajajaja que bo!!! Transmitir-los podrien...

Samaruc ha dit...

la pedra s'ha fet famosssssísssssima!

David ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris. És d'agrair saber que hi ha gent que llig el teu blog.
Estic pensant en començar una nova línia d'entrades parlant sobre els plens perquè veig que tenen molt d'èxit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...