dimarts, 15 de desembre del 2009

A favor del pacte Bloc - Iniciativa - Verds





Qualsevol lector mínimament espavilat que haja seguit amb certa regularitat aquest blog s'haurà adonat de l'ideari polític del seu autor: valencianisme progressista.

D'entre tots els partits polítics que es presenten a les eleccions al País Valencià n'hi ha un que considere que representa millor que cap altre eixa ideologia política: El Bloc.

Una vegada dit això també he de dir que no sempre estic d'acord al 100% amb tot el que diuen i fan els dirigents d'aquest partit polític, ni menys encara amb tot allò que fan o diuen el 100% d'afiliats i/o simpatitzants, ja que, com en tots els partits polítics, al Bloc hi ha de tot, però en general, com ja he dit abans, pense que el Bloc representa l'opció més coherent i sensata de tot l'ampli ventall de partits valencianistes més o menys d'esquerres que hi ha actualment.
Jo diria que el Bloc és o hauria de ser la casa gran del valencianisme polític.

Des de fa un parell de setmanes han aparegut en prensa notícies que parlen d'un possible pacte entre el Bloc i Iniciativa del País Valencià, els dos partits que formen actualement el grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes.

Des d’aquest humil blog voldria donar el meu suport a aquest pacte, ja que considere que és la millor opció per a presentar-se a les pròximes eleccions autonomiques i municipals al nostre País.

Els que seguim la “blogosfera valencianista” hem pogut llegir els darrers dies opinions de tot tipus, a favor i en contra del pacte. Molta gent pensa que els termes de l’acord són insuficients per al Bloc, ja que no li dona el pes específic que realment té al País, donat que el Bloc és la tercera força política en nombre de regidors (uns 300) i Iniciativa a penes té presència al nostre territori (uns 60 regidors) . Encara així i tot, pense que són més els arguments a favor que en contra, per moltes raons, però la primera i principal perque pense que per tal d’articular un tercer espai amb prou força per a poder fer front als dos principals partits polítics que han estat monoplitzant la política durant el darrer quart de segle cal unir esforços i per la senzilla i pràctica raó que si el Bloc se presentara a soles tindria moltes menys possibilitat d’arribar al 5% necessari per a poder entrar a les Corts, com ja ha passat un parell de vegades, que s’hem quedat en el 4.8% i s’hem quedat fora i, evidentment, eixa no és la millor manera de defensar els interesos dels valencians, per a poder fer política cal estar dins, fora de les institucions és molt difícil, entre altres raons perque encara eixirien menys les nostres idees als mitjans de comunicació.

Per totes estes raons i per moltes altres de cohrència personal i política, recolze aquesta coalició que espere que done molts bons resultats i siga molt positiva per a la societat valenciana en general i en particular per als sectors més perjudicats per les polítiques de dretes que hem estat patint durant els darrers anys al nostre país. Durant els governs del PP hem vist com col·lectius molt importants com el dels treballadors, xicotets empresaris, llauradors famílies amb fills en edat escolar (que han tingut que anar a escola en barracons), el medi ambient, etc. han anat empitjorant les seues condicions de vida, mentre que altres sectors molt minoritaris com per exemple els directius de grans empreses i els bancs treien profit d'unes polítiques que no han fet sinò aprofundir les diferències i la pèrdua de qualitat de vida de la majoria dels habitants del País Valencià.

Per lluitar contra eixes polítiques que destruixen el medi ambient i el paisatge i fan que els valencians anem a menys, perdent pes en el conjunt de l'economia de l'estat, al contrari que altres comunitats autònomes que han vist com la renda per càpita i la qualitat de vida  dels seus habitants ha anat millorant durant els darrers anys.


Per tot això hem d'estar units i afegir totes les associacions i partits polítics valencianistes possibles, quantes més millor. Ja estem cansats de veure com ens governen uns impresentables, corruptes i sense escrúpols.


17 comentaris:

Dani ha dit...

Hola David. Evidenemente la realidad de Catarroja nada tiene que ver con lo que existe en otros pueblos y a nivel general del Pais Valenciano. Las relacciones entre EU y el Bloc son muy buenas, porque entre otras cosas,aparte de las buenas relacciones políticas , existen muy buenas relaciones personales.
En el caso de que en Catarroja se materializara ese pacto,no cambiaría la naturaleza de las relacciones BLOC-EUPV.Queda claro desde mi punto de vista que no es extraploable nuestra situación al resto del PV.

Hoy he estado leyendo un artículo del blog de Nomdedeu "de què riu iniciativa?" Creo que ya lo has leido, incluso contestado con un mensaje.
Las críticas al pacto con Inicativa en el Bloc son normales, al igual que en su día las había en EU, espero que vuestro pacto acabe mejor y no os tenga que decir -"ya os lo dije"

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Dani,

Tu ja saps que en el seu dia vaig ser un dels defensors del pacte entre el Bloc i EU. Sincerament pense que ha sigut una llàstima que no isquera bé. Però, per lo vist, es tracta de dos formacions polítiques que són com una parella que s'ha divorciat, una història d'amor i odi, jo no acabe d'entendre-ho. Senzillament no va funcionar i ja està.
Hem de mirar cap al futur. Jo li desitge tota la sort del món a EUPV, tan de bò traguera un bon resultat electoral (al igual que li ho desitge al Bloc i iniciativa) i si les dos formacions trauen representació a les Corts, (això espere) segur que molt sovint votaran junts contra les polítiques del PP i PSOE que tan de mal han fet. Inclús seria molt possible que n'hi haguera un pacte post-electoral per a formar govern si l'aritmètica ho permetera.

Jesús Monzó ha dit...

Estimats amics,

Independentment del que haja passat en el passat, hem de mirar el futur amb optimisme. Tot els partits s'han equivocat i el pacte de Compromís tothom sap que va nàixer amb discrepàncies i "mals rotllos". Ara pense que cada partit ha de mirar de fer política sensata i buscar el seu ideari polític, sense oblidar la complexitat del panorama polític valencià. El Bloc ha de vertebrar el tercer espai polític valencià; l'espai valencià de progrés, amb o sense Iniciativa. un espai valencianista, de progrés i ecologista. Esquerra Unida haurà de jugar el seu paper. Sempre he dit que en política 2 i 2 no són 4.

Endavant David!

David ha dit...

Jesús,
Gràcies pel teu comentari.
Estic completament d'acord amb tu. Esperem que este nou pacte am Iniciativa(si al final arriba a fer-se) eixirà millor que l'anterior que per desgràcia no va eixir bé. Com se sol dir: "Para aprender, perder"
Amb l'experiència que tenim de l'anterior pacte jo confie en que aquest nou pacte eixirà millor.

El que ha quedat molt clar és que els dirigents del Bloc no han sabut negociar tan bé com els d'Iniciativa perquè per a la poca representació que tenen han sabut obtindre unes condicins molt bones. Em recorda al tractat d'Almizra, on els castellans saberen negociar molt millor que els representants de la corona aragonesa.

Samaruc ha dit...

personalment crec que l'imminent pacte amb iniciativa no té res a vore amb l'antic pacte del bloc amb esquerra unida.

espere no equivocar-me.

Enric Nomdedéu ha dit...

Ja que se m'al·ludeix em permet fer un comentari. Iniciativa no té 60 regidors al país, són d'EU, ja que en eixes llistes es van presentar i Iniciativa mai s'ha presentat a unes eleccions. Que els regidors i regidores abandonen la formació per la que es van presentar, a banda de tindre un nom que no esmentaré, no significa que l'electorat els acompanye.
Només per ser justos amb la gent d'EU, que és qui va posar els vots.

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Enric, primer que res volguera dir que tothom és benvingut a fer comentaris a aquest blog, no cal que ningú haja fet al·lusions a tu (tinc el filtre dels comentaris activat perquè alguna vegada han entrat per a fer spam).
Això que dius és veritat, eixos regidors varen ser elegits per les llistes d'EU, però també és veritat que als pobles moltes vegades es vota més a la persona que al partit, així que si eixos regidors es presenten a les eleccions amb les sigles del Bloc-Iniciativa-Verds, és d'esperar que tornen a ser elegits, si no tots al menys una bona part d'ells.

Agraïsc molt el teu comentari, pense que és un punt de vista molt interessant i que per una altra banda és el que pensa una bona part del Bloc, com va quedar palès durant el Consell Nacional d'ahir.

És per a mi una satisfacció saber que un dirigent del Bloc tan important com tu llig el meu blog.

Anònim ha dit...

hola, jo soc també veí de Catarroja, he tengut la sort de coneixer molt de prop a gent de la executiva nacional del Bloc, les meves idees polítiques no sabría molt bé aon encuadrarles, pero el que tinc clar es que al meu poble, el idioma i la bandera continúen seguent un greu problema per a que el Bloc i Cia siguen votats. Aci valencianisme i blaverisme sempre han anat de la má, es mes, no hi ha ningú al poble capaç de posar al seu cotxe una cuatribarrada sense portar la A de Aragón per lo que puga pasar. Hi ha com podrieu comprobar, una estat de analfabetisme cultural impresionant gracies al adoctrinament que desde menuts quasi tots hem tengut que soportar. Menys mal que sempre ens queda el pensar que vivim molt a prop de la capi, i que el poble dels sabuts ens cau al costat i son inclos un poquet mes tancaets. JoseMa

David ha dit...

Gràcies pel teu comentari JoseMa,
M'agradaria fer-te una pregunta sobre una cosa que has dit que no entenc: Com és possible que amb la quantitat de valencianistes que hi han a Catarroja (UV va arribar a ser la segona força política amb més d'un 30% dels vots) tota eixa gent o al menys una part (els que no són de dretes) no voten al Bloc?
Per què? Per la bandera?
Però si ja fa molt de temps que el Bloc va superar el debat de les senyeres i el nom de la llengua. El Bloc utilitza la senyera amb blau i li diu valencià a la llengua que parlem.

Anònim ha dit...

Hola de nou David:
-Realment el votant de UV equipara al del Bloc com a un catalaniste i per la mateixa regla de tres no va a les manifestacions de Xuquer Viu "perque allí tots els que van son catalanufos".
-El que dius respecte a la bandera i el idioma dins del Bloc no es cert del tot, ja fa 6 anys que vaig indicarli a una persona de la executiva que eixe asunt era un problema per unir al valencianisme, Albert Girona fa poc torná a insistir en eixe mateix punt, pero realment, les paraules catalá, paisos catalans i quatre barres son el día a día de molts caps visibles del Bloc, per lo que el adoctrinat de UV mai fara un vot al Bloc.

Lamentablement el "divide y vencerás" algú l´ha sabut aprofitar molt bé.

Per altra banda, el tipic votant de UV de la Zona Cánovas, tu penses realment votará algún día al Bloc?, castellanoparlant (per voluntat propia..."el valenciano es muy de pueblo"), fallero, mono-accioniste del VCF, i en idees molt clares respecte a les diferencies entre el valenciá i el català ??¿¿ (pese a no parlarlo), ademés contentisim de que se havera aprovat el Estatut del PP-Psoe, (es evident la ignorancia respecte a la llei del 5% si realment es votant de UV).

També es el meu pensament que no están a primera fila les persones mes válides del partit, hiha gent molt preparada, en moltes taules i en molta ma esquerra que trobe que trauríen mes suc al sentiment valencianiste que baix d´una bandera o de l´altra porta molta gent al cor.

David ha dit...

Hola JoseMa,

A mi sincerament em resulta molt estrany això que dius de que al Bloc hi han
dirigents que defensen els Països Catalans ni res de tot això, jo porte molt de temps
asistint a congresos del Bloc, consells nacionals, mítings i actes d'aquest
partit polític com el darrer diumenge d'octubre i no he escoltat mai a ningú defensar
eixes idees. El partit que defensa tot això és Esquerra Republicana del País
Valencià, però el Bloc no.

De fet el darrer congrés del Bloc s'aprovà una resolució per a acceptar tots els
símbols oficials del País Valencià, entre ells la senyera coronada, però lla senyera amb blau
ja fa molts anys que estan presents a tots els actes oficials del Bloc. Jo crec
que el Bloc ja va superar eixe debat de les banderes i no n'hi ha cap dirigent que
vulga la unitat dels Països Catalans ni res de tot això (al menys que jo sàpiga), de
fet ja te dic que jo no he escoltat mai a cap acte del Bloc ningú defensant eixes
idees i ja porte uns quants anys seguint els actes del Bloc, de fet ni en el programa
electoral apareix res de tot això ni forma part dels principis del Bloc que són
documents públics que se poden consultar.

Una altra cosa és que alguns que vulguen atacar al Bloc utilitzen eixe argument per
a desqualificar a la gent de Bloc, els quals com tu dius, la inmensa majoria són
gent molt vàlida i molt ben preparada i com no tenen cap altre argument per a
atacar-los utilitzen eixe del catalanisme.

Per una altra banda, sobre això que dius que els votants d'UV no votaràn mai al Bloc
perque son dels que eixien per la plaça Canovas, que són socis accionistes del
Valencia C.F., que parlen castellà, etc. No te dic que no, està clar que eixa gent
segurament no votaran mai al Bloc perque normalment son gent de dretes i el seu
vot se n'haurà anat al PP. Però jo pense que no tots els votatns d'UV eren així, n'hi
haurien molts que no serien tan pijos ni tan de dretes i que estarien disposats a
votar al Bloc si saberen que el Bloc no és un partit catalanista sinò valencianista, el problema que n’hi ha és que el Bloc no ix als mitjans de comunicació i per això no poden explicar les seues idees a la població en general. Però si la gent coneguera les idees del Bloc, ja te dic jo que trauria un 30% de votants o més, seria la força més votada, al igual que el PNV al País Vasc, per exemple.

Anònim ha dit...

Totalment d´acord en el que dius, pero dirte que si bé no utilitzen la terminología que abans et deia els dies de Consell (jo no hi he anat mai), si que fan us de ella en l´ambit privat, i te podría donar nom i cognoms pero ni es el lloc ni pense que sería etic.
I tornant a la democracia del nostre benvolgut poble, seguisc pensant que no sería masa bó per a la meua salut portar una quatribarrada al meu cotxe al meu poble (encara que ja fa anys que pense que una bandera no es mes que un drap de colors), perque per a molts catarrojins segueix seguent una ofensa, tal vegada per la incultura que provoca no haver eixit mai del poble, ja no cap al nord, sino també cap al sud.
Per cert, jo em vaig criar a les barraques, i tu?

David ha dit...

Jo em vaig criar a un poble xicotet de la Ribera Alta, però he viscut la major part de la meua vida a la ciutat de València, al barri de la Creu Coberta, que és molt paregut a Catarroja, (també n'hi havia molt de blaverisme). Porte vivint a Catarroja uns 8 anys , però la meua vinculació amb Catarroja ve de lluny perquè la meua dona ja vivia ací abans de casar-nos i la meua sogra i tota la seua família és de Catarroja de tota la vida, te podria dir el seu malnom, però preferisc mantindre-lo en l'anonimat.

Anònim ha dit...

Un bon amic, l'opinió del qual respecte molt, em va fer reflexions molt semblants a les que comenta JoseMa. A pesar de ser persones amb ideologies en principi dispars, després d'unes quantes converses, de les més interesants que he tingut últimament, per cert, arrivarem a la sorprenent conclusió que ambdós, en el fons, només voliem em millor pels valencians, vaja, el que ve a ser que tots dos erem valencianistes... I jo ara dic, realment podem deixar que caiga el futur dels valencians de la manera que ho està fent per simples qüestions simbòliques?? Igual tots hauriem de fer un estudi fred de la situació i replantejar-nos les nostres postures, perquè ni uns som tan catalanistes (que som valencianistes) ni els altres son tan blaveros (que son també valencianistes). Seria una llástima no acoseguir objectius comuns per discrepancies en les formes. Pese-m'ho. Anna

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Anna,

Esperem que algun dia els valencianistes deixem d'estar dividits per unes simples qüestions simbòliques, com tu dius, que no porten enlloc.

Si al remat la bandera és només un drap de colors, quina importància té?

el que hem de mirar és l'acció dels polítics i parar de votar a partits nacionalistes espanyols (PP i PSOE) que estan deixant a la Comunitat Valenciana a la cua del finançament i de les inversions de l'estat, estem arruinant-se per culpa del PP que governa la Generalitat i el PSOE que governa a Madrid. I cap d'eixos dos partits defensa els interessos del valencians.

Anònim ha dit...

Hola de nou a tots:

No he pogut contindre les ganes de tornar a escriure al teu blog al fil de lo que comenta Anna i apuntes tú.

Realment la llei del 5% a la Comunitat/Regne/País, (que es com mes els toca el nas a qui vol dividir el vot valencianiste) es va preparar per a evitar que partits de la ultra dreta pugueren tindre escons, segons el que me han explicat politics del bloc.
Eixa llei ha pulveritzat als partits nacionalistes valencians a favor del PPSOE.

Com ahir mateixa comentaba en una cerveza a la má amb una magnifica dona de la executiva nacional, el que han de fer els politics nacionalistes es fer arrivar al poble plá el que sols ells saben, perque realment els de a peu, no tenim ni idea del que se cou, i se aprova a les corts valencianes.

De les xicotetes coses que jo conec, i pense que el reste no, (i deurien saber a l´hora de anar a votar)están:

La llei del 5% que discrimina a la CV/PV/RV quan en tota Espanya es del 3% (ademes crec recordar que a nivell autonómic i no per provincies).Per aixó coalició canaria está a madrid i no el bloc ni uv ni cv.

El pago del impost de societats a la comunitat aon una empresa te la seu fiscal, es a dir, si Ford te les oficines a la "calle de la Caléndula de Alcobendas (Madriz)" el impost de societats se abona a Madriz. Aixó fa creure als espanyos que la productivitat de la Comunitat de Madriz es superior, quan el curro, se fa aci. De eixam manera al repartir el pastís, Madriz, pinta un poquet mes que Valencia.

Com segos me contava esta persona anit, Madriz te una exclusivitat a nivell de conexions aeroportuaries, les empreses como Ford, acaven montan les oficines allá, perque si ve una visita de un posible client o proveedor, no va a fer el trasbord Madriz-Valencia, es mes comode quedar a Alcobendas directament.

Per altra banda,per el tema de la bandera i la denominació del idioma, com va dir Albert Girona un dia a la seu de Lo Rat Penat, primer la llengua se parla, i quan tots la parlem i es comuniquem amb ella, discutirem quin nom li posem.

En quan a que tots els valencianistes defensen lo valenciá, voldría aclarir, que en Coalició Valenciana, degut al pasat del seu lider, es imposible que una persona que fá trenta anys xillava als companys en la escola de dret, que parlaren "en cristiano", ara se vullga pintar com l´heroi del valencianisme, a pesar de que molts de els seus seguidors si que ho son.

Estic totalment d´acord en Anna en que si volem estar a la altura que ens meresquem, s´ha de enllaçar el valencianisme de un i altre color, al preu que siga i amb tota la bona voluntat de la que sigam capaços. Bon Nadal per a tots. JoseMa.

David ha dit...

Hola JoseMa,

Moltes gràcies de nou pel teu comentari.

Pense que al remat no n'hi han tantes diferències ideològiques entre les diferents versions del valencianisme i que totes eixes persones que realment són valencianistes podrien integrar-se en el Bloc que els últims anys ha fet molts esforços per acceptar tots els símbols i no defensa la unitat amb Catalunya ni res de tot això. Jo no veig cap problema en dir valencià a la llengua que parlem ni utilitzar la bandera i el nom del País tampoc veig que siga un problema tan greu, se li pot dir Comunitat, país o regne, el que realment importa és que recolzem un partit valencianiste amb un programa electoral que intenta defensar els interesos dels valencians per damunt de tot i que no té que estar pendent de Madrid per a saber que té que votar i quines lleis te que aprovar i quines no, que és el que passa amb PP i PSOE que si tenen que triar entre votar a favor dels interessos dels valencians o els del madrilenys, manxegs, andalusos, etc. esperaran a saber que li diu la seu central del seu partit que està a Madrid i si toca que l'eix de mercaderies que té que unir la Península amb la resta d'Europa passe per Sevilla, Madrid i Zaragoza en compte de passar per Alacant Castelló i Valéncia. Ja te dic jo que votarán que passe pel centre de la península en compte de per la Comunitat Valenciana, encara que coste molt més car eixe eix que el del Mediterrani. I no passa res, com ho paguem nosaltres amb els nostres impostos, serà per diners...
I mentre els valencians continuen votant al PP-PSOE continuarà passant el mateix. El cas de l'eix viari de mercaderies és tan sols un exemple, n'hi han molts altres com el tren d'alta velocitat, els drets històrics de l'aigua de rec, etc., etc. i mestestant els valencians entretinguts discutint per la bandera, que si ha de dur el blau o no...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...