dissabte, 27 de febrer del 2010

Ni fam, ni fem, ni fum



Hui he assistit amb Jesús Monzó i altres companys del Bloc de Catarroja a l'acte de presentació de la Coalició Compromís al Jardí Botànic de València.

Els líders dels tres partits polítics que formen la Coalició ens han explicat el perquè de presentar-se conjuntament a les pròximes eleccions autonòmiques. 

Els tres representants han parlat molt bé, cadascú amb el seu propi estil.
Enric Morera parlava d'una manera molt planera, se li veia tranquil i segur de si mateix, l’experiència com a diputat i síndic del grup parlamentari a Les Corts se li nota. Només començar la seua intervenció ha fet referència a les treballadores de Canal Nou que han patit assetjament sexual darrerament.

També ha parlat Mònica Oltra, representant a Iniciativa del Poble Valencià, ha estat molt bé, com sempre, amb el seu estil, més emotiu, apassionat i entusiasta que tant agrada i mobilitza a la gent, se li nota que creu en tot allò que defensa amb tanta passió.

A mi personalment m'ha cridat especialment l'atenció la intervenció de Carles Arnal (tal vegada perquè no és tan conegut, al menys jo no l'he vist parlar tantes vegades en públic), el secretari general del partit Els Verds ha dit que en aquesta coalició estan representades les tres branques fonamentals de l'opció valencianista, d'esquerres i ecologista necessària per a canviar la política de la Generalitat Valenciana. De fet la coalició Compromís és el grup parlamentari de les Corts que més propostes fa i que fa una oposició més activa i constructiva, amb tan sols 4 diputats, mentre que el principal partit de l'oposició (PSPV-PSOE) amb 37 diputats i molts més assessors “ni está ni se le espera”.

Carles Arnal ha esmentat una frase de Josep Vicent Marquès: “Volem un país sense fam, ni fem ni fum” en clara referència a les polítiques depredadores del medi ambient que ha estat duent a terme el Partit Popular al País Valencià que ens han empobrit, han destruït el paisatge i han contaminat el medi ambient i, malgrat tot no han servit per a crear riquesa ni llocs de treball, ja que som una de les comunitats autònomes de l'Estat amb una taxa més alta d'atur.´

El PP ens ha estat venent fum, dient-nos que l'organització de grans esdeveniments anava a solucionar tots els problemes del nostre País, però en realitat ha servit per a ben poc i han costat molts diners dels contribuents, tal vegada si s'hagueren organitzat d'una altra manera haurien sigut de més profit, però en realitat no han servit per ajudar a l'economia valenciana a eixir de la precària situació en la que es troba.

Els líders de les tres formacions polítiques han fet una aposta clara i contundent per la necessària transparència de l'acció dels polítics i la necessitat d'una regeneració dels governs, s'han de tindre les mans netes i la consciència tranquil·la. No es poden repetir els casos de corrupció que han protagonitzat els polítics del PP i del PSOE recentment al nostre país.

Ha segut un acte de presentació de la Coalició que ha mostrat d'una manera senzilla i clara que representen una alternativa seriosa, creïble i amb un programa raonable i equilibrat que pot liderar el canvi de govern a la Generalitat Valenciana.

Ara tan sols falta que els ciutadans ho vegen així i aposten per ells per a que obtinguen una representació suficient que els permeta dur a terme un nou estil de fer política i acabar amb els abusos dels governs del PP que ja porten massa temps governant de manera irresponsable i sense trellat.

És temps de canviar, d'anar a més, d'ocupar el lloc que ens pertoca als valencians a Europa i al món. No podem continuar amb les polítiques de clientelisme i servilisme patètic que fan que els dos príncipals partits polítics (PP i PSOE) continuen governant per a oferir “noves glòries a Espanya” en compte de defensar els interessos de tots els valencians i valencianes. Ja està bé d'afavorir a una minoria privilegiada que només pensa en omplir-se les butxaques sense escrúpols ni miraments.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...