dimarts, 26 d’octubre del 2010

Intolerants



A este blog hem intentat escriure entrades que, d'alguna manera, aprofundiren sobre alguns aspectes del valencianisme progressista, ideologia de la qual reconec ser un entusiasta seguidor, alguns exemples d'entrades que parlen i tracten de reflexionar al voltant d'esta ideologia són les següents:



A totes estes entrades (i a moltes altres) he exposat arguments a favor del valencianisme i del partit que, des del meu punt de vista, millor representa esta ideologia, la coalició Bloc-Compromís, amb estes entrades he intentat fer una miqueta més comprensible per als possibles lectors esta ideologia, aportant un granet d'arena a la causa del valencianisme polític, amb la meua particular visió dels diferents aspectes que la formen.

La idea d'esta entrada em vingué al cap fa uns dies, mentre preníem una copa amb uns amics i estàvem comentant un acte de la coalició Bloc - Compromís que havia tingut molt d'èxit, havia acudit molta gent i entre tots els assistents n'hi havia un xic que no sabia parlar valencià, vaig comentar el fet amb estos amics, els vaig dir:
- Què faria eixe xic per allí?
Un d'ells em digué era amic d'un dels fills d'un destacat dirigent del Bloc. Jo, sense pensar-me-ho massa, vaig amollar:
- S'adonàreu que no sabia parlar en valencià?
Un d'ells, segurament el més intel·ligent de tots els que estàvem asseguts al voltant de la taula del pub, em contestà ràpidament: "I no sabia parlar valencià!", imitant les meues paraules com si es burlara de la meua apreciació (ho deia en broma, clar).

Les seues paraules em feren pensar perquè, encara que els valencianistes considerem la defensa de la nostra llengua com un dels trets més significatius de la nostra ideologia, no és eixa la principal raó de ser dels nostres plantejaments polítics, és, per dir-ho d'alguna manera, un aspecte més de la nostra filosofia política.

En realitat hi ha molta gent que parla valencià i que no és valencianista, de la mateixa manera que n'hi han molts valencianistes que no parlen valencià, no és condició suficient ni necessària, el parlar valencià per a ser valencianista.
Jo inclús m'atreviria a dir que és un fet secundari. Amb això no vull dir que no done importància a la nostra llengua, que és la llengua pròpia dels valencians i per això li tenim un voler especial, de fet, m'he mostrat un ferm defensor de la nostra llengua en moltes ocasions, però si per a explicar els arguments del valencianisme polític cal parlar en castellà ho farem, sense dubte. No debades el castellà és l'única llengua que parlen molts valencians.

Però no, no és eixa la principal raó de ser de la ideologia o dels partits valencianistes, la principal raó de ser del valencianisme és la defensa dels interessos legítims dels valencians, com ara el dret a tindre uns serveis bàsics de qualitat com la sanitat o l'educació. La defensa del dret de tots els valencians i valencianes a tindre unes infraestructures acordes amb la nostra densitat de població, molt per damunt de la mitja de l'estat espanyol. El dret a tindre autovies lliures de peatge com les tenen altres comunitats autònomes, a tindre el tren d'alta velocitat que ens comunique amb Madrid, però també amb Europa passant per l'arc del Mediterrani. Els valencianistes pensem que els valencians i valencianes tenim dret a que no desaparega el nostre patrimoni cultural que els successius governs del PP s'han encarregat de desprotegir i, en molts casos, eliminar per a que no quede pedra sobre pedra (com en el cas de l'alqueria de l'Hort dels Mestres de Catarroja).

Pensem que tenim dret a gaudir de la natura, no hi ha dret a se carreguen el medi ambient per culpa d'una especulació salvatge que no ens porta enlloc. Els valencians tenim dret a tindre les mateixes oportunitats que la resta de territoris de l'Estat, tenim dret a rebre les ajudes per la dependència que dona el govern central a les persones que tenen un familiar amb problemes de salut que l'impedeix ser independent. Els valencianistes pensem que les empreses valencianes tenen dret a rebre subvencions per a Investigació i desenvolupament igual que les empreses d'altres comunitats autònomes que destinen molts més diners públics per ajudar a les empreses a ser més competitives. Tenim dret a rebre les mateixes inversions de l'estat per habitat que la resta de comunitats autònomes, etc. etc.

I podríem continuar esmentant raons per les quals els valencians i valencianes hem de votar a un partit que defense els interessos de la majoria dels ciutadans i no tan sols els d'una minoria privilegiada com fan els governs del PP.

Espere no haver-vos avorrit massa, però com sempre dic, és el que pense. Tan de bo no ens calguera ser tan reivindicatius i poguerem viure tan tranquils com els habitants d'altres comunitats autònomes que tenen uns polítics que defensen els seus interessos d'una manera eficient, com per exemple els diputats de Coalició Canària, els quals, malgrat ser tan sols dos, han aconseguit importants beneficis per a la seua comunitat autònoma gràcies als acords per recolzar els pressupostos generals de l'Estat. els valencians, com que no tenim cap diputat valencianista al Congrés de Madrid, hem de conformar-nos amb la mala gestió dels nostres polítics mediocres que ja tenen prou amb defensar-se dels nombrosos casos de corrupció en els que estan involucrats.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...