diumenge, 21 de març del 2010

Setmana fallera


La meua relació amb les falles es podria considerar com una relació d'amor-odi, pense que aquest és el sentiment que tenim la majoria de valencians que hem viscut durant molts anys a la ciutat de València i hem gaudit de la festa i hem patit les seues conseqüències: els embusos de trànsits, carrers tallats, problemes per a trobar aparcament, soroll, etc.

Per una altra banda, també he de dir que les he viscudes molt, sobre tot quan era un xiquet i m'agradaven tant els petards que inclús vaig buscar la fórmula de com se feia la pólvora, m'encisaven les "despertaes", la "cremà", els carrers plens de gent i les bandes de música. Encara me'n recorde quan feiem falles a l'escola, des de ben menuts ens ensenyaren que les falles eren una manera de protestar de forma pacífica contra aquelles coses que no ens agradàven de la nostra societat: la contaminació, la corrupció dels polítics, els problemes econòmics dels ciutadans, etc.

Eixe és exactament el sentit de la falla de l'associació Salvem Catarroja: protestar d'una forma creativa i pacífica contra la política urbanística de l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Catarroja. Despús ahir muntaren la seua falleta a la plaça Major com fan tots els anys. La intenció de l'Associació no és cremar la falla ni causar molesties als veïns, ja que no llancen traques ni fan soroll, tan sols planten la seua falleta i es limiten a xarrar amb tots aquells veïns que s'acosten interessats i pregunten pel xicotet monument, fet amb tant enginy i gràcia com falles de molt més pressupost. Es tracta d'una falla feta de manera completament artesanal pels membres de la plataforma amb materials reciclats: cartó, paper, fusta. Una falla de les autèntiques, com es feien antigament, sense plàstics d'ultima generació ni ordinadors ni màquines de control numèric.

No obstant això l'ajuntament de Catarroja, governat per membres del mateix partit que Alfonso Rús, el president de la Diputació que va censurar les fotos de l'exposició del MUVIM, no ho veuen d'eixa manera, no poden tolerar que un grup de ciutadans i ciutadanes que té una opinió diferent a la seua expresse les seues idees, per això, igual que altres anys, enviaren quatre agents de la polícia local per a obligar als membres de l'Associació a desmuntar la falleta.

Una mostra més d'intolerància i menyspreu a la ciutadania i a la cultura i la democràcia al que ja ens tenen acostumats els polítics del PP.

Els membres de Salvem Catarroja continuarem lluitant de forma pacífica amb tots els mitjans que la democràcia i l'estat de dret ens permeten contra la política urbanística d'aquest govern que destrueix el medi ambient i contra el seu comportament anti-democràtic, autoritari i intolerant, malgrat que alguns partits i institucions ens donen l'esquena.


No voldria finalitzar aquesta entrada sense dedicar unes paraules d'agraïment al Casal Jaume I de Catarroja que ens va cedir el seu local per a poder muntar la falleta abans de traure-la a la Plaça.


1 comentari:

nestor ha dit...

jeje, molt bona foto. pareix que els policies vaigen cap a tu a placar-te o alguna cosa aixi per dur un cartellet!! xd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...