dissabte, 2 d’octubre del 2010

Catarroja, un poble singular.





Els que no vam nàixer a Catarroja, però portem molts anys vivint ací no parem de sorprendre'ns. M'imagine que els que han viscut ací tota la vida deuen d'estar acostumats.

Encara me'n recorde quan començàrem a viure ací, n'hi hagué un detall que em cridà l'atenció, el PSOE presentava un estranger com a candidat a l'alcaldia: Wilson Ferrús. Més endavant em vaig assabentar de que, malgrat el seu nom, era catarrogí, tal vegada en part per això no ha aconseguit mai guanyar les eleccions, no ho sé.

Ahir per la vesprada, alguns veïns del nostre barri estaven penjant unes banderetes de plàstic dels balcons perquè comencen les festes del Pilar, n'hi havien més banderetes d'Espanya que Senyeres de bon tros, però ningú volia que del seu balcó penjaren les banderetes d'Espanya, tots els veïns deien: "jo vull senyeres".
Això significa, al meu parer, que la morta encara està viva, la nació valenciana, suposadament morta, representada pels habitants de Catarroja, encara es resisteix a que li pengen banderes espanyoles del seu balcó. Al final les poques banderes espanyoles que pogueren penjar els festers, les penjaren totes a les cases on no viu ningú o de les plantes baixes dels edificis, on no n'hi havia ningú que poguera protestar. Sembla mentida que després totes estes persones voten majoritàriament al PP i PSOE, els dos partits més anti-valencianistes que s'han presentat mai a les eleccions a Catarroja.

Un dels moments que més m'agraden de l'estiu és quan para de fer tanta calor, ja vaig expressar esta idea fa un any aproximadament a este blog. Catarroja és molt especial, no és un poble ni una ciutat, especialment si vius a un dels barris antics, com és el nostre cas. Mentre hi ha carrers que tenen les voreres fetes pols, en el barri del Pilar, dos carrers més cap al centre tenen les voreres i el carrer coberts de marbre, com el carrer de Cervantes, antic carrer Major. Què passa que els veïns que viuen al carrer Cervantes tenen més drets que els que viuen al carrer de les "bombes"?

Fa uns dies un veí deia que li agradava viure a Catarroja perque quan vivia a València li costava molt trobar aparcament i ací li resulta més fàcil, és curiós que eixa siga la principal raó per la qual li agrada el poble on viu, no sé si és significatiu o no del tipus de persones que vivim a Catarroja, segurament sí, no sé si per sort o per desgràcia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es nota que no eres de Catarroja, mes prompte deuries de viure tot sol. Lo que tan malament expreses al teu blog son de veritat xorrades.
Un altre ciutadà qualsevol, pero este de Catarroja.
Imagine que no autorizaras el comentari, pero al menys el voras.

David ha dit...

Hola, benvolgut lector anònim,

Estic molt agraït pel teu comentari, ja que com se sol dir s'aprèn més de les crítiques negatives que de les positives.

Tan sols volguera fer-te una pregunta: perquè dius que es nota que no sóc de Catarroja?
Vols dir que si fora de Catarroja voria normal les coses que comente al meu blog?

No sóc de Catarroja (açò no és cap secret), però porte més de 10 anys vivint a Catarroja i tinc molts amics i amigues de Catarroja. A més, més de la meitat de la família de la meua dona és de Catarroja.

En definitiva, que encara que no sóc de Catarroja, crec que m'he integrat prou al poble i amb les seues gents i que tot el que dic al meu blog sobre Catarroja ho dic d'una manera sincera i de bona fe, sense intenció d'ofendre a ningú.

Catarroja no és el meu poble, però em considere fill adoptiu de Catarroja i estime aquest poble tant o més que si haguera nascut ací, per això faig crítiques constructives a la forma de ser i de pensar dels catarrogins i catarrogines, els quals per una altra banda no pensen ni actuen d'una manera molt diferent a com ho fan altres pobles de la rodalia, els quals, malgrat ser valencianistes voten majoritàriament a partits espanyolistes.

No sé si és açò que he dit el que t'ha molestat tant, però ho he dit en pla constructiu, amb bona intenció, perquè la gent que llig aquest blog reflexione i s'adone que és una contradicció ser valencianista i votar al PP o al PSOE que són els partits que més mal han fet en el poble valencià i als seus interessos, exemples hi han molts, no cal que els esmente ara, però si vols et podria contar a muntò d’exemples que per culpa dels governs del PP i del PSOE, el poble valencià ha perdut drets històrics, com els drets de l’aigua de rec del Xúquer, el finançament, etc.

No sé si aquesta explicació et convencerà, però és el que pense.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...