dimecres, 14 d’abril del 2010

Elitistes



Una de les principals crítiques que rebem els simpatitzants del Bloc és que som un grup de gent elitista, allunyat de la realitat quotidiana dels nostres co-ciutadans. Potser els que diuen això tenen part de raó.

Fa unes setmanes, estàvem celebrant la inauguració de la nova seu del Bloc a Catarroja amb un bon grapat d'amics i amigues i mentre beviem i menjaven una paella (molt bona, per cert) la nit de la cremà, començàrem a parlar de la llista que el Bloc presentarà a les eleccions municipals de Cataroja. Vaig dir amb orgull: “anem a presentar una llista de gent relativament jove, la majoria entre els 30 i 40 anys, i molt ben preparada, quasi tots amb carrera universtària, n'hi ha llicenciats en dret, periodisme, filòlegs, enginyers, etc. Ademés la majoria són gent del poble de tota la vida. Una llista molt bona en definitiva.”

De sobte una amiga em digué: “ i quants obrers n'hi han a la llista del Bloc?”
Jo em vaig quedar una miqueta parat, no sabia qué contestar. La veritat és que d'obrers no n'hi han molts.

Situacions com aquesta les he viscudes en més d'una ocasió. No passa res, ja que a l'Ajuntament de Catarroja no es pot dir que n'hi hagen pocs de regidors sense estudis, la majoria d'ells no en tenen, (a més a més la majoria són prou incultes) així que si n'hi haguera una llista tota sencera de persones amb carrera universitària i aquesta llista traguera cinc regidors (per exemple), la quantitat de regidors sense carrera encara superaria amb molta diferència als que en tenen.

De totes maneres sí que he de dir que estic d'acord amb moltes de les crítiques que es  fan als militants del Bloc sobre el fet de que estan allunyats de la realitat del carrer. El problema que jo trobe és que són persones que d'alguna manera han intentat refugiar-se de la castellanització de la societat valenciana i han trobat refugi al món de la cultura, que és on es troben més a gust perque tot lo món parla valencià correctament, tot lo món coneix molt bé la nostra història, tothom és molt culte i ha llegit als nostres clàssics, ningú posa en dubte la unitat de la llengua, etc.

Però la veritat és que la societat valenciana, malauradament, ja no parla valencià apenes, la majoria de gent no ha llegit els nostres clàssics i ja quasi ningú diu País Valencià quan parla de la “Comunitat Valenciana”. Això és un fet, ens agrade o no.

La inmensa majoria dels valencians estàn més preocupats pels resultats del partit de fubol del Madrid - Barça que per si el finançament de la nostra comunitat autònoma és just o no. La immensa majoria de la nostra societat ja s'ha oblidat que fa unes setmanes el Bloc va demanar a les Corts Valencines la gratuitat de l'AP7 i els dos principals partits (PP i PSOE) es dedicaren a discutir sobre quin dels dos havia fet més per aconseguir l'alliberament de l'autopista. Al remat, els valencians continuarem pagant peatge cada vegada que tinguem que utilitzar-la.


Els ciutadans valencians estan més preocupats per saber quin és l'origen dels diners de Bono (ja que segons diuen els mitjans de comunicació afins al PP, si Bono té diners és perquè és un corrupte, com és lògic, no pot ser que s'els haja guanyat honradament) o de si Garzón va cometre prevaricació quan va intentar investigar els crims del franquisme o no.

Ja sé que estareu pensant que és molt trist, però és així. La gent parla i sap d'allò que sent i veu a la televisió i poc els importa que el País Valencià siga la comunitat autònoma de tot l'estat amb menys places hospitalàries o que la renda per càpita estiga per baix de la mitjana de l'estat o que tinguem una taxa d'atur molt per damunt de la mitjana o que som una de les comunitats autònomes que més contribuix a l'Estat i que menys diners rep de l'estat.

No passa res, els valencians som així, meninfots i feliços, independentment de que ens estiguen fotent per totes les bandes, complim el paper que “España” ens ha asignat, som el “Levante Feliz”, hem de pagar i callar. 


(I si n'hi ha algú que pensa el contrari és perque és un "friky" que es dedica a llegir blogs com este en compte de mirar "Canal Bou", una de les televisions més manipulades pels polítics del PP).




6 comentaris:

Samaruc ha dit...

jo estic a favor del despotisme il·lutrat i del sufrugi censitari.

només votaré un partit que incloga este ideari en el programa polític.

XD

David ha dit...

Li ho proposaré als "frikys" del Bloc de Catarroja a vorer si ho incorporen al seu programa electoral...

malvadocaravel ha dit...

He llegit el teu articule amb un poc de pena.
Vaja per davant que sóc un votant del bloc. Incondicional des de l'època de la Upv de Pere Mayor. No tinc estudis universitaris (només els elementals) i pense, estic segur que som capaços fins d'anar a la lluna vivint en valencià,
I he de dir sobre el tema diverses coses.
La gent és com és i té dret a ser-ho. El mateix que el teu a ser com eres.
És molt important tot el que dius en l'articule, però per a molta gent del carrer hi ha altres problemes que han de resoldre quotidianament
Però heu triat un compromís públic, amb qui? Vos heu refugiat en el partit? esteu creant un gueto? .
No cal parlar amb mala "sombra" per a ser candidat del bloc ni estar a tres anys llum de la resta dels mortals, i passar-vos la vida teoritzant, que eixa és la impressió que doneu a molta gent. Podeu baixar a l'arena i embrutar-vos les espardenyes.
Per a canviar les coses cal tindre la paella pel mànec i per a agafar la paella heu de comptar amb el populatxo

David ha dit...

Benvolgut Malvadocaravel,

En realitat estava intentat ser irònic, no tots els militants del Bloc de Catarroja tenen carreres universitàries ni els que les tenen son tan elitistes, son gent molt planera i senzilla.

No intentem ser elitistes ni molt menys, tot al contrari, de fet darrerament estem participant en alguns actes de les festes populars de Catarroja, com el concurs d'allipebres per a integrar-nos mes amb la gent del poble. Quan vulgues pots passar-te per la se del Bloc de Catarroja i ens pots conèixer en persona, som gent absolutament normal, que fem bromes i ens ratllem i diguem tonteries de quan en quan.

He fet esta entrada per a riure una miqueta dels que pensen que els simpatitzants del Bloc son gent elitista, en realitat no ho som, tot el contrari. Jo volguera que la gent deixara de vorer al Bloc com el partit de les èlits perque en realitat es preocupa dels problemes i del dia a dia de la gent del poble.
L'alliberament del peatge de l'AP7 es un clar exemple, mentre els altres partits discutixen sobre tonteries, el Bloc es un partit que intenta resoldre els problemes que en realitat ens afecten mes directament als ciutadans. Com tu dius, ens posem les espardenyes, s'arromanguen i baixem al carrer a participar amb la resta de ciutadans en la vida diaria i lluitem i patim i treballem com la resta per intentar fer pais i que el nostre pais siga millor cada dia, escoltant els problemes de la gent i intentan aportar solucions i propostes concretes.

(Per cert, agraisc molt el teu comentari, de pas m'ha servit per a explicar millor el sentit de l'entrada)

nestor ha dit...

David, definitivament, m'agenolle davant teu. Tu saps que no soc votant del bloc, (be, de fet no soc votant de ningú, vull dir que hi han molts aspectes que no compartisc amb el bloc (encara que altres si, sobretot a Catarroja)) però estic totalment d'acord amb el que has dit, i efectivament , pense que es molt trista aquesta situació, ja que la immensa majoria dels valencians s'estàn deixant enganyar per les mentides d'un partit podrit i corrupte que diu que tot va ve, quan, en realitat, i com tu bé dius, som una de les autonomíes amb mes parats d'Espanya, i crec que es hora d'un canvi radical.

David ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Néstor.

Està clar que al País Valencià pareix que no importa que els polítics governen fatal, la gent continua votant al PP, independentment de com governen perque tenen molts mitjans de comunicació al seu servei que no paren de fer propaganda i de dir com de bons són.

És molt trist, però és així.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...