dilluns, 6 de juny del 2011

Llavors sí que era possible.





Els que hem estudiat una carrera tècnica a una de les universitats del País Valencià sabem que els professors en general, solen ser de tot llevat de progressistes.

Una de les coses que menys m'agradava d'alguns dels meus professors (no tots, la majoria) és que eren bastant conservadors.

Una de les característiques que tenien els professors més conservadors era el seu menyspreu cap als ecologistes, consideraven les seues idees un llast per al desenvolupament, una altra de les característiques d’estos professors era que molt sovint presentaven les seues teories o hipòtesis com una veritat indiscutible.

Una bona mostra d'este comportament és quan ens deien que no podríem viure sense energia nuclear, que era imprescindible per a les societats més desenvolupades com la nostra, a causa de el nostre estil de vida i a l'energia necessària per a la producció industrial, el nostre consum d’energia era molt elevat i que per això mai tindríem prou amb els altres tipus d'energies més netes.

Alemanya té molta més població que Espanya i està molt més industrialitzada, per tant es pot dir que per als alemanys seria molt més complicat prescindir de l'energia nuclear que per a nosaltres, no obstant això, la primera ministra alemanya, Angela Merkel, ha anunciat un pla amb el qual Alemanya prescindirà de l'energia nuclear en deu anys. Per tant, si Alemanya pot, nosaltres també podríem, es tracta tan sols d'una qüestió de voluntat política.

Quan vivia a Alemanya, recorde que em va cridar molt l'atenció el fet que n'hi hagueren tantes plaques solars pertot arreu, mentre que al nostre estat, que tenim unes condicions molt més propícies per a generar energia solar (moltes més hores de sol a l'any), no n'hi havia tantes instal•lacions d'este tipo.

El govern socialista va retallar les subvencions per a les energies renovables com la solar. Este no és el camí que hauríem de seguir si volem apostar per les energies netes, el sector de les energies renovables és molt important per a la nostra economia, ja que podria crear molts llocs de treball.

Si volen retallar despeses podrien començar per retallar els cotxes oficials, com ha fet Joan Ribó, recentment elegit regidor de la ciutat de València per la Coalició Compromís, que ha renunciat al cotxe oficial, si tots els regidors de l'Ajuntament de València i de la resta d'ajuntaments i d'altres administracions seguiren el seu exemple, es podrien estalviar uns quants milions d'euros a l'any que podrien aprofitar per a fomentar les energies alternatives, per tal que en un termini de temps raonable poguérem prescindir de la energia nuclear que és tan contaminant i tan perillosa per al medi ambient i les persones com s'ha demostrat amb els accidents ocorreguts recentment al Japó.


2 comentaris:

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Sembña clar que si no s'elimina és per una qüestió d'interessos econòmics jacents... les alternatives existeixen.

David ha dit...

Gràcies pel teu comentari, Busca qui t'ha pegat,

Sí està clar que n'hi ha molts interessos creats al voltant de les energies, igual que passa amb els cotxes elèctrics i els híbrids, ja fa temps que podríem tindre cotxes d'estos, però degut a motius "poc clars" ni els fabricants ni els governs pareix que se decideixen a apostar clarament per ells.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...