dijous, 8 de desembre del 2011

Anàlisi dels resultats de les eleccions generals


Encara que amb una miqueta de retard, farem una valoració dels resultats electorals de les passades eleccions generals, ja que un dels objectius d'este blog des del seu naixement ha sigut aportar una visió diferent sobre fets que ens envolten, allunyada de la que solen donar els mitjans de comunicació convencionals.

Està clar que el resultat de les eleccions generals del 20 N no és un bon resultat per als partidaris d'una ideologia progressista com la que representa la Coalició Compromís, que es podrien situar a les antípodes d'un PP que ha arrasat, tal i com estava previst.


El PP ha sigut el gran triomfador d'estes eleccions, però no tant com els resultats a simple vista farien pensar, ja que, encara que han tret majoria absoluta, tan sols han augmentat al voltant d'un 5 % el percentatge de vots, passant d'un 39,8 a un 44,6 %, un resultat molt allunyat del 53 % dels escons que han obtingut gràcies a la llei D’Hont i a l'aritmètica conseqüència de les circumscripcions provincials que afavoreix que els grans partits puguen aconseguir la majoria absoluta amb un percentatge de vots molt per sota del que haurien de traure si el nostre fóra un sistema proporcional. El PP ha sigut el partit que més s'ha beneficiat del sistema electoral tan injust que patim, no hagueren tret majoria absoluta si no fora gràcies a la llei d’Hont i al sistema d'assignació de diputats per províncies que fa que a moltes províncies tan sols traguen representació els dos partits més votats.

A partir d'ara, els dirigents del PP del País Valencià ja no podran continuar culpant a ZP i al govern central de tots els mals que patim els valencians, la qual cosa els deixa en una situació una miqueta més complicada, ja que el govern central, ara en mans del PP, segurament continuarà sense fer les infraestructures que necessita el País Valencià i sense donar-nos un finançament just. Per no parlar dels casos de corrupció que no paren d'eixir a la llum i que afecten directament als dirigents del PP. A partir d'ara, almenys ja no podran continuar culpant a uns altres dels seus problemes, ja que el PP ens governa a tots els nivells de l'administració (que no són pocs): local, provincial, autonòmic i des del govern central.

Per una altra banda, podríem dir que el PSOE continua amb la seua línia descendent, encara que molts pensaven que el resultat anava a ser encara pitjor per als socialistes que amb un 28.7% dels vots han tret un 31% dels escons.

Una de les formacions que més ha crescut ha sigut IU, que amb un 6,92% dels vots ha tret tan sols un 3% dels diputats, menys de la meitat de la representació que li correspondria si tinguérem un sistema electoral proporcional.

Respecte a la Coalició Compromís-Equo podem dir que ha aconseguit un resultat històric, ha aconseguit un diputat a Madrid, podríem dir que es tracta d'un resultat pitjor del que esperaven molts dels afiliats i simpatitzants d'esta formació política que fins i tot van arribar a somiar amb tindre un grup parlamentari propi, amb cinc diputats.

Estava clar que era molt difícil, sobretot si tenim en compte que a estes eleccions, la gent sol votar pensant en clau del conjunt de l'estat i per això, molts votants que a les últimes eleccions autonòmiques i municipals van votar la coalició valencianista, esta vegada han votat a partits amb implantació a tot l'estat espanyol, molts d'ells segurament ho farien pensant que era molt difícil que la Coalició Compromís traguera representació i per això han optat per a votar altres partits, pel famós vot útil. Esperem que a partir d'ara això ja no torne a passar, ja que està clar que la coalició valencianista té representació a Madrid i ja no caldrà votar a altres partits polítics per l'argument del vot útil.

Per a acabar, tan sols un comentari per a tots aquells que diuen que el sistema electoral beneficia als partits nacionalistes o regionalistes en detriment dels partits minoritaris que es presenten a tot l'estat, açò no és cert, almenys pel que respecta als resultat electoral a la nostra comunitat autònoma, ja que els partits més beneficiats del sistema actual són els dos grans partits, PP i PSOE que han tret clarament una representació molt per damunt dels resultats que els correspondrien per percentatge de vot, com podeu vore en el quadre que vos deixe a continuació, els únics dos partits que han tret un percentatge de diputats per sobre del percentatge de vots han sigut PP i PSOE, els altres tres partits que han obtingut representació parlamentària han tret un percentatge d'escons molt per baix del que els correspondria pel percentatge de vots obtingut.



Eleccions Generals 2011. Resultats al País Valencià
Partit:
Escons:
Vots:
% de vot:
% d'escons:
PP:
20
1388465
53,3 %
60,6%
PSOE:
10
695691
26,7 %
30,3%
EU:
1
169381
6,5 %
3,0%
UPYD:
1
145823
5,6 %
3,0%
Compromís:
1
125150
4,8 %
3,0%
Total :
33
2635449





Si voleu saber més sobre les raons que ens fan als valencianistes estar tan contents del resultat electoral, ací vos deixe un enllaç que explica molt bé l'evolució històrica del percentatge de vots del Bloc i de la coalició Compromís i la seua fidelització elecció rere elecció.


Tenim motius per alegrar-nos, per fi, després de 70 anys, al Congrés dels Diputats n'hi haurà un diputat valencianista que defensarà els interessos dels valencians i valencianes i farà sentir la veu d'un gran poble a Madrid, Joan Baldoví.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...